Matematik

Vægt udregning

29. maj 2012 af Aman3827 (Slettet)

Vægten på en stor golfbold

 

Jeg skriver lige selve opgaven ned: Morten vil gerne dekorere sit butiksvindue, han køber en stor golfkugle til sit vindue. Men han skal vide hvor meget støtte foden skal bære.

Hvad vil en bold med en diameter på 4 inches veje?

Jeg ved at 2,54 er 1 inch, så 4 inches er 10,16.

En normal golfkugle vejer 45,9g. Diameteren på en normal golfbold er 4,267.

 

Det er så her jeg går lidt i stå. Er der en formel jeg kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af peter lind

vægten er proportional med rumfAnget som igen er proportional med r3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

For to massive kugleformede bolde, der er lavet af det samme materiale, gælder det for forholdet mellem deres masser, at

m2 / m1 = (d2 / d1)3 ,

hvor m1 og m2 er boldenes masser (vægt), og d1 og d2 er boldenes diametre.

Vær omhyggelig med enhederne. Du har ikke oplyst enheden for den normale golfbolds diameter.


Svar #3
29. maj 2012 af Aman3827 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, går kun i 8.kl ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er formlen for kuglens rumfang. Men der indgår ikke noget π i denne udregning. Find forholdet (d2/d1) mellem kuglernes diametre. Hvis de 4,267 er den normale kugles diameter i cm, har vi

d2/d1 = 10,16 / 4,267 .

Opløft dette tal i 3. potens og gang det med massen af den normale golfkugle:

m2 = m1 · (d2/d1)3 = 45,9g · (10,16 / 4,267)3


Svar #5
29. maj 2012 af Aman3827 (Slettet)

Bliver 45,9g · (10,16 / 4,267)3 så 619,620?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, med enheden g.


Svar #7
30. maj 2012 af Aman3827 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Vægt udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.