Matematik

Parrallele vektorer i rummet

30. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan undersøger man, om to vektorer er paralelle i rummet? 

det(a,b)=0, det er kun til planen, to dimensionelt


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af ibibib (Slettet)

Koordinaterne er proportionale når vektorerne er parallelle.

Beregn a1/b1 og a2/b2 og a3/b3.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af SuneChr

a × b = 0   ⇔  a || b


Svar #3
30. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

og hvad betyder det, når der står at hvis to vektorer er forskelligt fra o vektor siges de at være parralelle.. hmm


Svar #4
30. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

kryds produktet af to vektorer lig med nul, betyder at de er parralelle, forstået. Men det er det samme formel til at bestemme arealet? Giver arealet nul også? Jeg har en opgave, der spørger mig om arealet at to vektorer der er paralle. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af peter lind

Det giver ingen mening at tale om arealet af 2 vektorer. Du har muligvis misforstået noget med et parallogram. 2 vektorer kan definere et parallogram og arealet af dette parallogram er den numeriske værdi af deres krydsprodukt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2012 af SuneChr

# 2 og 4    Der står ikke 0 men 0 (nul-vektor).

Arealet af trekant  = ½ · |a × b|


Svar #7
30. maj 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Jeg har to vektorer, AE=(-41,28,17) og GI=(-40,12,18). De spørger om, at de to vektorer er parallele. Jeg ved ikke, hvordan man regner det ud. 

Og så spørger de om, at bestemme arealet af AEIG. Hvordan gør man så lige det

A = a x b

Når jeg tager krydsproduktet af de to vektorer for jeg bare en normalvektor, og ikke en værdi af arealet. 


Skriv et svar til: Parrallele vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.