Matematik

(lineær funktion) hvordan finder man x?

30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.  

Har et problem med at finde x. kan ikke finde ud af at isolere, og hvad man skal gøre i sån en lineær funktion.

F.eks. y= 200x + 20        

y = 300

 

Hvordan finder jeg x ? ( er der ikke en formel evt.)

300= 200x + 20


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x ved at trække 20 fra på hver side og så dividere med 200.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af jnl123

y = 200x + 20

det er en ligning med 2 ubekendte. Men du kan:

minus 20 på begge sider:

y - 20 = 200x

divider med 200 på begge sider:

(y-20)/200 = x


Svar #3
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

altså.

 

300 = 200x + 20

300 - 20 = 200x + 20 - 20

300 = 200x

300/ 200 = 200/200

x = 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af SuneChr

Den generelle lineære funktion      y  =  a·x + b    kan omskrives til      x  =  (y - b) / a   ⇔    x  =  1/a· y  - b/a


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af jnl123

#3

300 = 200x + 20

300 - 20 = 200x

(300-20)/200 = x

? = x


Svar #6
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

#4 får du x til at blive 1,4.

skal lige være 100% sikker på at jeg har gjort det rigtigt i min lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af jnl123

jeps..  x=1,4 :)


Svar #8
30. maj 2012 af Maroccain1 (Slettet)

wiiie (::. Tusind taak.

Har endelig lært det.


Skriv et svar til: (lineær funktion) hvordan finder man x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.