Matematik

hjælp til eksponentiel funktion

01. juni 2012 af camsh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder og forbereder mig til skriflig matematik c eksamen som ligger mandag.

Derfor terper jeg og laver en masse gamle eksamensopgaver, som jeg selvfølgelig vil have med og bruge som en hjælp.  Spørgsmålene lyder som følgende:

Antallet af danske brugere af facebook kan for perioden december 2007-januar 2009 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:
y=300841*1,147x

Spørgsmål b: Efter hvor mange måneder kom antallet af danske brugere op over 1 million ifølge modellen?

spørgsmål c: Hvor mange danske brugere af Facebook ville der ifølge modellen have været i oktober 2009, dvs efter 22 måneder?
Kommentér modellen, når det oplyses, at antallet af danske brugere af facebook 2009 var 2,1 millioner.

Håber nogen vil hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af 282726 (Slettet)

Jeg går ud fra, at antal brugere er dit y beskriver antal brugere og x er antal måneder efter dec 2007

 

b)

y=f(x)

Det du skal er at finde x når y er 1000000, så det du gør er at sige solve(f(x)=300841*1,147^x,x)

 

c)

her sætter du bare 22 ind på x´s plads i din forskrift og finder din y-værdi når x er 22

 

håber det kan bruges :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

 

Antallet af danske brugere af Facebook kan for perioden december 2007-januar 2009 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:
f(x) = 300841·1,147x

, hvor b = 300841, og a = 1,147

b) Det vides, at der skal være 1 mio. Facebook-brugere, og f(x) er det antal Facebook-brugere, der findes, når x er et bestemt tal efter nogle måneder. 
Du har altså, at 

1.000.000 = 300841·1,147x

Løs med hensyn til x. Denne kan sagtens løses pr. håndkraft.
 

 

c) Hvor mange danske brugere af Facebook ville der ifølge modellen have været i oktober 2009, dvs efter 22 måneder?

Indsæt x-værdien, der i dette tilfælde er 22, dvs. x = 22 og indsættes i f(x). 


Kommentér modellen, når det oplyses, at antallet af danske brugere af facebook 2009 var 2,1 millioner.
Når du skal kommentere, skal du sammenligne tallene og se, om de stemmer overens, eller om der forekommer en afvigelse. 


Skriv et svar til: hjælp til eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.