Matematik

Andengrads ligning

02. juni 2012 af mimok (Slettet)

Hvad er forskellen på en andengradsligning og et andengradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af jnl123

jeg vil mene at det er 2 ord for den samme ting. Et polynomium er en funktion, så normalt skriver man:

P(x) = k1*x^2 + k2*x + k3

og en ligning plejer man at skrive som:

y = k1*x^2 + k2*x + k3


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2012 af SuneChr

Et n'te gradspolynomium har formen

Pn(x)  =  an·xn + an-1·xn-1 + ... + a1·x + a0

I  2. gradspolynomiet er n = 2 .

I ligningen er polynomiet lig med en nærmere angivet værdi  b

an·xn + an-1·xn-1 + ... + a1·x + a0  =  b

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium er en funktion f(x) med forskriften f(x) = ax2 + bx + c . En 2.-gradsligning er en ligning, hvor man søger at bestemme de mulige værdier af x, hvor et 2.-gradspolynomium antager en bestemt værdi k, ofte 0 , dvs en ligning af formen

ax2 + bx + c = k


Skriv et svar til: Andengrads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.