Matematik

Matematik

29. august 2005 af LarsUlri (Slettet)
Hej, kan nogen hjælpe mig med at se om de er rigtige :) ?

Opgaven lyder; Udregn følgende tal:
a = (6x-5y)(3x-10y)-(2x+7y)(9x+4y)
b = (3x-4y)(x+y)-(2y+x)(2x-3y)-(4x-y)(y-x)
c = (4a+3b)(2a-b)-(3a+2b)(3a-2b)-a(2b-a)

Jeg har får:
a = -146xy+22y^2
b = 9x^2+3y^2-7xy
c = b^2

Hvis de ikke er rigtige, kan I så ikke fortælle mig hvordan I regner det ud, så jeg kan se hvad jeg har gjort galdt!?

Svar #1
29. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

Please Hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2005 af Therackoo (Slettet)

A'eren og C'eren er har du gjort rigtig...

Svar #3
29. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

hvad med b? Hvad har jeg gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Facit til B er 5x^2-7xy+3y^2

Prøv at rod lidt med den, og se om du kan finde frem til facitet...

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#3

Du har "4x^2" for meget

Svar #6
29. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

hmm, kan simpelthen ikek finde fejlen, er dre ikke nogen der vil skrive ragnemåden, please ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2005 af Therackoo (Slettet)

(3x-4y)(x+y)-(2y+x)(2x-3y)-(4x-y)(y-x)
<=>
3x^2+3xy-4xy-4y^2-4xy+6y^2-2x^2+3xy-4xy+4x^2+y^2-xy
<=>
5x^2-7xy+3y^2

Svar #8
29. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

ahh jeg ser fejlen nu, tusind tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2005 af Duffy

(6x-5y)(3x-10y)-(2x+7y)(9x+4y) =

-2y(-11y+73x)




(4a+3b)(2a-b)-(3a+2b)(3a-2b)-a(2b-a) =

b^2



Duffy



Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2005 af Sinz (Slettet)

Ja a og c er gjort rigtig. og så skal du bare finde b som duffy har vist

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#9

Foretrækker lærere resultatet "-2y(-11y+73x)" istedet for "-146xy+22y^2"??

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2005 af IBM (Slettet)

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2005 af Eza (Slettet)

Hjælp med denne ligning

Jeg har denne opgave som hedder


log(2x-1)-logx=2

Kan simpelthen ikke finde ud af den...

Helst IDAG...skal aflv imorgen

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Logaritmereglerne...

log(a)-log(b) = log(a/b).

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2005 af Duffy

Jah, Duffy redder den på mål stregen...

Duffy ;D

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. september 2005 af joks (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. september 2005 af allan_sim

#15. Hmm Duffy... du har da vist nippet lidt for meget til sangriaen i dag ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. september 2005 af Duffy

#17

Naaajh, for meget sød-mælk.


Duffy ;D

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.