Matematik

isolering af c

04. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

jeg har skal isolere c o denne funktion

80 = 91 / 1 + c * e^-0,0107(325-300)

og jeg er kommet så langt, men kan ikke lige finde ud af det sidste

0,1375 = c * e^-2,675

er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at du har udeladt parentesen om hele nævneren:

80 = 91 / (1 + c · e-0,0107(325-300) ) , dvs

1 + c · e-0,0107(325-300) = 91/80 , og dermed

c · e-0,0107·25 = 91/80 - 1 = 11/80 ,

og endelig

c = (11/80)·e0,0107·25 = 0,1375·e0,2675 = 0,17967


Skriv et svar til: isolering af c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.