Matematik

Eksamensspørgsmål - sammenhængen mellem

04. juni 2012 af bado (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal snart op til årsprøve i matematik, og har fået udleveret spørgsmålene. Jeg har et lille problem med denne:

Giv en kort redegørelse for sammenhængen mellem renteformlen og eksponentiel vækst og kom med et illustrerende eksempel.

Jeg har skrevet:

Formlen for den eksponentielle funktion er y = b * a^x
Hvis man ser på renteformlen, K_n=K_0*(1+r)^n, kan man se, at det er en eksponentiel udvikling.
Der er lighed mellem formlerne: y   =b * a^x og K_n=K_0*(1+r)^n

Er det nok at sige det? Eller skal der mere til?

Der står også at jeg skal komme med et illustrerende eksempel. Det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af mathon

 

                       formlen for den eksponentielt voksende funktion
                       er

                                                                       y = b·ax        a>1 og b>0

                                                                       y = b·(1+r)x        
i finansverdenen kalkuleres
med hele terminer
                                                                       y = yo·(1+r)n            n∈Z
og altid med kapitaler
hvorfor
                                                                       Kn = Ko·(1+r)n

                    

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2012 af peter lind

Det er nok bedre at sige at med 1+r = a, K0 = b og n= x indsat i renteformlen giver det b*ax, som er den eksponentielle funktion


Svar #3
04. juni 2012 af bado (Slettet)

Tak for svarene :) Jeg forstår dog ikke det med finansverdenen mathon :(

 

#2 Det har jeg også tænkt mig at sige. Men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal komme med et illustrerende eksempel


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål - sammenhængen mellem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.