Matematik

Matematik

04. juni 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

 

Er der nogen der ved hvad Fakultet er, og hvad bruges den til ? Jeg sidder nu og bladrer i min matematik bog , men jeg kan ikke helt forstår det , jeg håber at der er nogen som kan forklarer den på en nem måde.

 

Tak på forhånd -:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2012 af jnl123

notationen for fakultet er et udråbstegn. F.eks er 5 fakultet:

5! = 1*2*3*4*5

eller 10 fakultet:

10! = 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10

 

Fakultet bruges i visse formler, typisk inden for statistik og kombinatorik. 


Svar #2
04. juni 2012 af 787 (Slettet)

hvad bruge man den til ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2012 af jnl123

den bruges til forskellige ting. Det simpleste eksempel er nok:

Antal mulige måder at skrive x, y og z ved siden af hinanden er 1*2*3 = 3!   (3! fordi der er 3 bogstaver):

xyz

xzy

zxy

zyx

yxz

yzx

 

Altså 6 muligheder. Hvis der var 10 bogstaver ville det være 10!=3628800 muligheder


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juni 2012 af SuneChr

# 2  Et eksempel:

I en 10. klasse med 19 elever skal udtages 3 til en bestemt opgave. På hvor mange måder kan man udtage de tre elever på ?

Svar     19! / (3!·16!)                


Svar #5
04. juni 2012 af 787 (Slettet)

Mange Tak :))


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.