Fysik

Rettelse af opagaver

05. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Ville hører om den opgave jeg har løst er rigtigt og om i kan hjælpe med de 2 andre.

 

Vippen har en højde på 5m.

 

 

1. Bestem tiden det tager før hun rammer vandet.                  5 / 9,82 = 0,51 s

 

 

2. Bestem hendes kinetiske energi i det hun rammer vandet.

Ekin = 0,5 * m * v             (ved jeg skal bruge den, men forstår ikke helt hvordan)

 

Når personen ligger stille i vandet har hun afgivet sin tidligere kinetiske energi til vandet. Bassinet indeholder 250m3 vand. 

 

3. Find temperaturstigningen af vandet.

Q = m * c * ΔT 

m = v * ρ                                   (ved jeg skal bruge dem, men forstår ikke helt hvordan)

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af 012343210

1. er ikke rigtig da:

9,82 er tynge accelerationen og har enheden 9,82m/s^2

x(t)=0=g*t^2+5

g=9,82

udregn t....

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af 012343210

2.

Kender du der hendes vægt?

Hastigheden kan du finde ud fra 

v(t)=a*t+v(0)

hvor v(0) er nul.


Svar #3
05. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

1.

t2 = 9,82 / 5  

t= 1,964

t2 = √1,964

t = 1,4 s

 Passer det ?

2. 

v = 9,82∗1,4 = 13,75 m/s

 

Jeg kender ikke hendes vægt, kan den så ikke beregnes, kan også være en fejl i opgaven?


Svar #4
05. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

tror selv man må bestemme hvor meget hun vejer  men passer 1. ellers?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2012 af 012343210

1) hehe beklager glemte en minus tidliger og du regnede forkert;)

Prøv lige igen:

x(t)=0=-g*t^2+5

 

2)kan ikke lige se hvordan man beregner energien hvis du ikke kender massen:/


Svar #6
05. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

1.

 

t2 = g / h ??

 

t2  = -9,82 / 5 

t2 = -1,964

t2 = √ -1,964

t = 1,4 s

 

Det giver vel det samme? Men man kan vel ikke tage kvadratroden af noget der er i minus?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2012 af 012343210

tiden skal give 0,71 sekund...


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. juni 2012 af 012343210

x(t)=0=-g*t^2+5

5=9,82*t^2

5/9,82=t^2

t=(5/9,82)^0,5=0,71


Svar #9
05. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Rettelse af opagaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.