Matematik

Temperatur

06. juni 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave:

En vinterdag er temperaturen f(x), målt i celsius, i et punkt P på jordoverfladen givet ved:

f(x)=3,0 *ln((x2+7,8) /( x2+1,5)) -3,5  

hvor x er afstanden fra punktet O til punktet P, målt i meter

a) Bestem f(4) og forklar hvad dette tal betyder?

Mit bud: jeg får -2,57 når jeg sætter 4 i f(x) men hvad betyder dette tal?

b) Bestem inden for hvilken afstand fra punktet O temperaturen på jordoverfladen er 0 celcius eller derover?

Mit Bud: Jeg løser ligningen: f(x) = 0 og får -1,16 og 1,16. Men hvad er svaret på opgaven?

 

Håber på respons!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af SuneChr

a)  I punktet P i en afstand fra O på 4 meter  er temperaturen f(4) oC

b)  For hvilke x, er f(x) ≥ 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2012 af peter lind

a)  I afstanden 4 m fra P er temperaturen -2,57 grad celcius

b) I afstanden 1,16 m fra P er temperaturen 0 grader. I større afstande er temperaturen under 0 grader


Svar #3
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Men der blev spurgt om inden for hvilken afstand fra punktet O temperaturen på jordoverfladen er 0 celcius eller derover? Dvs det må være [-1,16 ; 1,16] men må man godt skrive at afstanden er negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2012 af SuneChr

P er sikkert centrum i den cirkel, hvis radius = |OP| , hvor man vel må formode, at temperaturen er ens på hele cirkelperiferien.

Bemærk, at  f(x) er en lige funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Afstanden kan ikke være negativ.

Der er tale om Opg. 2.021 på p 13 i dette dokument http://fc.vucaarhus.dk/flexmatematikb/Vejledende_eksamensopgaver.pdf

Afstanden x er her afstanden på jordoverfladen fra et nedgravet fjernvarmerør.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2012 af peter lind

Det er 1,16 m En negativ afstand fra P giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2016 af shadyp

Hvordan finder I frem til, at det er = 1,16??


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2016 af peter lind

Sidste linje i #0 forklarer hvordan man finder de 1,16 m De -1,16 m kan ikke bruges som angivet i svarene.

Hvis det er ligningen du har problemer med så 1. flyt de -3,5 over på højre side 2. divider ligningen med 3.  3. brug at exp er den inverse til ln


Skriv et svar til: Temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.