Matematik

Matematik eksamen - integralregning.

07. juni 2012 af Hvidesten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået det her spørgsmål jeg kan forberede mig på til min matematik eksamen imorgen. Men da jeg er en skovl til matematik fatter jeg mildest talt hat af det her. Er der nogen der har mod på at hjælpe?

10.  Integralregning
Forklar hvad det vil sige at F(x) er en stamfunktion til f(x) og forklar hvilke andre
stamfunktioner f(x) har.  Gør rede for sammenhængen mellem areal og stamfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af PeterValberg

Se videoer om emnet på FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2012 af mathon

 

                               ∫o f(x)dx = F(x)               F(x) en stamfunktion til f(x)

                                                                    

                               ∫ f(x)dx = F(x) + k           hvor k er en integrationskonstant 

 

   når
                               for ∀x∈[a;b]  f(x)≥0
   defineres arealet af punkktmængden M
   afgrænset af grafen for f(x), x-aksen og
   linjerne x = a og x = b
   som

                              AM = abf(x)dx
 


Skriv et svar til: Matematik eksamen - integralregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.