Matematik

Løsning af 9x^2 + 6 – 12x = 2 ved brug af kvadratsætning

08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa ! 

Til min mundtlige årsprøve i matematik  ( B) Skal jeg lave denne lignign Løsning af 9x^2 + 6 – 12x = 2 ved brug af kvadratsætning

Men hvordan laver jeg den ved brug af kvadratsætning ? skal jeg lave den om til en kvadrat sætning :(( er helt lost :S 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2012 af SuneChr

Flyt højresiden over på venstresiden.

Så fås

9x2 - 12x + 4 = 0

Benyt sætningen (a - b)2  =  a2 - 2ab + b2    i nævnte rækkefølge af leddene.

Brug til sidst 0-reglen til at finde x.


Svar #2
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

okay mange tak ! :) 


Svar #3
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Kan det passe jeg skal skrive (3x-4)2=9x-4+12x-16=0  Hvis jeg benytter 2 kvadratsætning ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2012 af NejTilSvampe

(3x-2)^2 


Svar #5
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

hvorfor 2 ? 


Svar #6
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

er det fordi 12  er det dubbelte produkt af  6 ? 


Svar #7
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

(3x-2)2=9x2-2*12x+42

Er dette så rigtigt ?  ellers er jeg rimelig lost igen -.-


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. juni 2012 af NejTilSvampe

(3x-2)^2 = 9x^2 -12x + 4

-12x  er det dobbelte produkt.


Svar #9
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

okay :)  Men hvis jeg så skal bruge nulreglen ?  så kan ligningen jo enten være 0 og eller noget andet ?  men hvis jeg 9x^2 -12x + 4=0 og sætter x til at være 0 siger mit n-spire false :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juni 2012 af SuneChr

# 9  Læg denne maskine væk og indøv i stedet nogle grundlæggende matematiske regler, som man kan forstå.

På niveauet her tæller det mere, at kunne sine regler frem for at kunne trykke på en masse knapper i en vældig fart.


Svar #11
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Du siger jeg skal bruge nul-reglen,  og jeg har forstået resultatet er = 0   derfor må x være enten 0 eller en anden værdig altså to løsninger?  Er dette korrekt antaget ?  men hvordan finder jeg den anden mulige løsning for x ? kan jo ikke bruge diskriminanten da jeg jo skal bruge kvadratsætningen 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt antaget.

Et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul. Produktet (3x - 2)2 = (3x - 2)·(3x - 2) er lig med nul, hvis den eneste faktor i produktet er lig med nul, dvs hvis 3x - 2 = 0 . At løse ligningen (3x - 2)2 = 0 svarer derfor til at løse ligningen 3x - 2 = 0 .


Svar #13
08. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

(3x-2)(3x-2)=0

Har set lyset ;) 

 

x=-2/3 så giver udtrykket jo 0 :) ? også har jeg jo brugt princippet nulreglen right ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den løsning er ikke korrekt. Ligningen 3x - 2 = 0 har løsningen 3x = 2, eller x = 2/3 .


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. juni 2012 af SuneChr

# 13   Hvis vi har en løsning, der opfylder   (a·x - b)2 = 0  er der 2 identiske løsninger, som eksponenten til parentesen viser. Vi siger så, at der er én løsning med multiplicitet, nemlig 2. Eller kort og godt én løsning.

Geometrisk tolkning er, at parablens toppunkt har 1. aksen som tangent.


Svar #16
10. juni 2012 af Supermannn1 (Slettet)

okay mange tak !  ! :) 


Skriv et svar til: Løsning af 9x^2 + 6 – 12x = 2 ved brug af kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.