Fysik

hastighed?????

10. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er jævn og konstant hastighed det samme???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af jnl123

ja :)


Svar #2
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

tak for hjælpen :), men kan du så hjælpe mig med det her:

Jeg skal udlede formlen s=½at2+vot+s0 for en jævnt accelereret bevægelse.

Kan du hjælpe med nogle eksempler:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af SuneChr

Da du tilsyneladende ikke læser indlæg, også i de mange andre tråde, er det ligegyldigt, om man svarer.


Svar #4
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

jeg har da læst dem, men jeg forstår dem ikke:(


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2012 af jnl123

 

v = (s - s0) / t                        (1. gennemsnits fart mellem 2 steder s0 og s på tiden t)

v = v0 + a*t                            (2. fart efter startfart v0 og acceleration a i tiden t)

v = 1/2 * (v0 + v1)                 (3. gennemsnitsfart mellem en startfart v0 og en slutfart v1)

v = 1/2* (v0 + v0 + a*t) = v0 + 1/2*a*t                (4. v fra (2.) indsat som v1 i (3.))

v0 + 1/2*a*t = (s - s0) /t                 (5. (4.) sat lig med (1.))

s = 1/2*a*t^2 + v0*t + s0              (6.  s isoleret i (5.))


Svar #6
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Tusind tak, rigtig god forklaring, som man kan forstå:)


Skriv et svar til: hastighed?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.