Matematik

Matematik

11. juni 2012 af matamatika (Slettet)

Hey

 

nogen som kan hjælpe med denne opgave?

 

Funktionen f(x) = b*xa opfylder, at f(2) = 3 og f(4) =7

a) bestem en forskrift for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2012 af SuneChr

3 = b·2a

7 = b·4a

Dividér den nederste med den øverste.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2012 af 012343210

Lille udledning:

y=b*x^a

b=y/x^a

y1/x1^a=y2/x2^a

x2^a/x1^a=y2/y1

(x2/x1)^a=y2/y1

log( (x2/x1)^a )= log( y2/y1 )

a* log( (x2/x1) )= log( y2/y1 )

a =log( y2/y1 ) / log( (x2/x1) )

b= y1/x1^a


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.