Matematik

Løsning af ligning med logaritme

11. juni 2012 af astr4021 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis hvorledes logaritme regneregler kan bruges når man løser ligningen:  3*1,05^x=7,5

Kender godt til logaritmeregnereglerne, men er alligevel rigemlig lost! Nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2012 af NejTilSvampe

log(3*1,05^x) = log(7,5)

x*log(3*1,05) = log(7,5)

x = log(7,5) / log(3*1,05)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2012 af mette48 (Slettet)

3*1,05^x=7,5            deler med 3

1,05x=2,5                  går over til logaritmer

ln1,05x = ln2,5

x*ln1,05 = ln 2,5

x =  ln2,5 / ln 1,05


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Tja står der 3* (1,05^x) =7,5 som i #2 eller (3*1,05)^x=7,5 som i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2012 af NejTilSvampe

Klart ja, det bør være #2 du kigger efter ikke #1.


Skriv et svar til: Løsning af ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.