Matematik

Matematik .. hjælp !!

11. juni 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er gået i stå i denne her opgave.. Er der nogen, der vil forklare hvordan man løser denne her opgave? :D

Trekant ABC og DEF er ensvinklede med A = D , B = E og C = F. Bestem siderne a og f  idet:
b = 5 , c = 8, d = 18 og e = 15 

????


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Cerebrum (Slettet)

Hej

Du skal finde k altså forstørrelsesfaktoren. Det gør du ved at dividere to samme sidder med hinanden hvilket du finder k. Dermed kan du endten gange eller dividere for at finde siderne a og f,

 

Håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Siderne b og e er ensliggende, så de bestemmer skalaforholdet. Der gælder da

a/d = b/e = c/f

Man kender b, e, d, og c og kan så finde a og f.


Skriv et svar til: Matematik .. hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.