Matematik
Hjælp til ligninger
01. september 2005 af
Tine2x (Slettet)
Jeg er lige begyndt at arbejde med ligninger med to bekendte (bruger substitionsmetoden). Hidtil har jeg kun haft nogle nemme nogle, hvor der har stået enten ét x eller ét y alene.
Men har fået nogle, der er lidt sværere nu, og jeg kan ikke helt finde ud af det.
Fx
4x+2y = 15 og 3x-6y+4 = 0
Jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre for at få enten ét x eller y til at stå alene.
Men har fået nogle, der er lidt sværere nu, og jeg kan ikke helt finde ud af det.
Fx
4x+2y = 15 og 3x-6y+4 = 0
Jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre for at få enten ét x eller y til at stå alene.
Svar #1
01. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det letteste er nok at lege lidt med den første ligning. Vi prøver at isolere y:
4x+2y = 15
<=>
2y = 15-4x
<=>
y = (15-4x)/2
<=>
y = 7,5-2x
...som du så kan indsætte i den anden ligning.
4x+2y = 15
<=>
2y = 15-4x
<=>
y = (15-4x)/2
<=>
y = 7,5-2x
...som du så kan indsætte i den anden ligning.
Svar #2
01. september 2005 af Tine2x (Slettet)
Ok. Det var også det jeg forsøgte (selvfølgelig). Men kunne ikke få det til at passe. Men prøver lige igen.
Skriv et svar til: Hjælp til ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
