Matematik

Logaritmisk udvikling

13. juni 2012 af mimok (Slettet)

Ved en logaritmisk udvikling på formen, y=a*log(x)+b, hvilke tal tilhører a og b?

Til min årsprøve i mundtligt matematik står der, at jeg skal fortælle om logaritmefunktioner og deres egenskaber. Skal jeg så komme ind på formen, y=a*log(x)+b og regnereglerne for logaritmer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af peter lind

a og b er reelle tal

Om du skal komme ind på den form kan jeg ikke udtale mig om. Du skal komme ind på definitionsmængde, regneregler og lave en graf for funktionen. Du bør nok også komme ind på at den er den inverse til eksponentialfunktionen.

Du skal muligvis også komme ind på definitionen af logaritmefunktioner. De præcise detaljer kommer an på hvad i har lært i timerne.


Svar #2
13. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har kigget på definitionsmængden for y=a*log(x)+b, og har jeg ret, hvis jeg siger den er R?

Hvad betyder det, at det er den inverse til eksponentialfunktionen? Altså den modsatte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2012 af peter lind

Du har ret med hensyn til definitionsmængden

Der gælder exp(ln(x)) =x og ln(exp(x)) = x


Skriv et svar til: Logaritmisk udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.