Matematik

Logaritme - regneregel 2 bevis

14. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Er der noger der kunne være så mega flinke at forklare mig beviset for logaritme regneregel 2? 

Den der hedder

log(a/b) = log(a) - log(b)

Det vil nemlig slet ikke lige give mening i mit hoved.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af Katrinebonde24 (Slettet)

Hej :-)

Jeg vil da gerne prøve at hjælp!

Det du skal starte med at gøre, er at omskrive log(a/b), a og b kan omskrives til:

a=log(10^loga)

b=log(10^logb)

Det betyder, at du kan sætte det ind på a og b's plads:

log(a/b) = log(10^loga/10^logb)

Nu kan du bruge dine potensregneregler som siger:

a^n/a^m = a^n-m

Det betyder altså, at du kan skrive:

log(10^loga-logb)

Log(n) og 10^n er hinandens omvendte funktioner, derfor går disse ud med hinanden, og tilbage er:

loga-logb

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2012 af mathon

  kort:
                 log(b·(a/b)) = log(a)

                 log(b) + log(a/b) = log(a)

                 log(a/b) = log(a) - log(b)

 

 


Svar #3
14. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Tak for svar til jer begge!

Katrinebonde24 - hvorfra kender du

a=log(10^loga)

b=log(10^logb)

Synes ikke jeg kan finde dem i nogle af mine lærerbøger?

Og Mathon - vil du måske uddybe din metode lidt? 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2012 af Katrinebonde24 (Slettet)

Det er igen pga. de omvendte funktioner.

log(n) er som sagt den omvendte funktion af 10^n

Det kan man altså skrive som: n=log(10^n)

dvs. at hvis du har log(a)
så kan du altså skrive:

a=log(10^loga)

da det i princippet ikke ændrer noget, da de jo er hinandens omvendte funktioner, håber det giver lidt mening, det er bare en anden måde at skrive det på.

En mere besværlig måde, men vha. det kan du få isoleret din regneregl, som jo var log(a)-log(b)

 

Håber det giver lidt mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2012 af mathon

   du benytter
                               log(u·v) = log(u) + log(v)


Skriv et svar til: Logaritme - regneregel 2 bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.