Matematik

Udled beviset for toppunkt 2. poly..

14. juni 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg sidder fast med at bevise toppunktet i andengradspoly og jeg tænkte på om i ikke kunne vise mig nogen eksempler, ( helst uden diffrentialregning) 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af zhx (Slettet)

https://www.studienet.dk/Opgaver/Bevis-for-toppunktsformlen-til-eksamen-i-mundtlig-matematik-269903.aspx

Her er begge metoder forklaret til punkt og prikke :-)

Karam


Svar #2
14. juni 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Har ingen point, så det kan ikke rigtig bruges det der. Men tak fordi du prøvede 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at søge med ordet "toppunkt" i søgefeltet i søgeboksen her på siden nederst til højre. Der er mange tråde her i matematikforum, hvor beviset for toppunktsformlen er gennemgået, med og uden brug af differentialregning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2012 af mathon

                                           f(x) = ax2 + bx + c         a≠0

                                           f(x) = a(x2 + (b/a)x) + c

                                           f(x) = a((x+b/(2a))2 - b2/(4a2)) + c

                                           f(x) = a(x+b/(2a)2 - b2/(4a)) + 4ac/(4a)

                                           f(x) = a(x+b/(2a)2 - (b2 - 4ac) / (4a)

                                           f(x) = a(x+b/(2a)2 - d / (4a)
 

                                           f(x) = a·(x - (-b / (2a))2 + (-d / (4a))


Skriv et svar til: Udled beviset for toppunkt 2. poly..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.