Matematik

vektorer - og geometri

15. juni 2012 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er sammenhængen mellem geometri ( f.eks. cosinusrelationerne og sinusrelationerne)  og vektorer ?? 
Hvordan kan jeg lave en glidende overgang fra at fortælle om cosinusrelationerne/ sinusrelationerne til vektorer?? 

- Har tænkt mig at vise beviset for vinklen mellem to vektorer. ?

Spørgmålet lyder således:
9. Geometri og vektorer (klar)
Gør rede for hvordan man kan beregne sidelængder og vinkler i  trekanter. (klar)
Du skal bevise sinusrelationerne og cosinusrelationerne. (klar)
Du kan  inddrage din matematikrapport om astronomiske beregninger. (mangler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af mathon

           

                                          |a b| = |a|·|b|·cos(a,b)

                                          |a x b| = |a|·|b|·sin(a,b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Eller:

|det(a,b)| = |a| . |b| . |sin(a,b)|


Skriv et svar til: vektorer - og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.