Debat

Skifte klasse

16. juni 2012 af Razinus (Slettet)

Hej 

Kan man egentlig skifte klasse på gymnasiet inden for sit studieretning? Hvis ja, hvordan?

Jeg skal nemlig starte på gymnasiet efter sommer, og synes ikke jeg er placeret i en god klasse.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Hvis du ikke er startet endnu, hvordan ved du så, at det ikke er en god klasse? :) 

Og det kommer nok an på, hvilke argumenter du vil bruge, hvis du ringer og bliver bedt om at komme i en anden klasse, og hvis de har mere end en klasse med den pågældene studieretning. 


Svar #2
16. juni 2012 af Razinus (Slettet)

Jeg har været i en såkaldt "talentklasse" med mange af dem derinde fra i en uge. Så på baggrund af den uge kender jeg dem nogenlunde.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Hvad studieretning har du valgt, og på hvad grundlag kom du i talentklasse? Kender du baggrunden for, hvordan de kom i talentklasse? 

Kender du din iq? Har du haft sociale problemer førhen? Eller er der anden grund til, at du ikke vil i klasse med dem? Useriøsitet eller andet? 


Svar #4
16. juni 2012 af Razinus (Slettet)

Min iq: 220! 

Sociale problemer? Nææ! I hvert fald ikke sådan som jeg kender mig selv! ;D

Andre grunde? Tjaa, de var lidt kedelige til talentklassen efter min mening...


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Det var sådan set seriøse spørgsmål -.- 

Nogle kommer i talentklasse på baggrund af interesse eller god begavelse. Nogle kommer der på grund af høj begavelse. Høj begavelse er oftest defineret som indenfor de øverste 5%. Det er ikke unormalt, at man kan have problemer med at kommunikere med dem, der ligger længere væk fra en end en enkel standartafvigelse. Op imod 25% af højtbegavede menes at have sociale og følelsesmæssige vanskeligheder. 

Talentklasser kan meget vel skuffe højt begavede, fordi det forventes der, at folk er mere seriøse og mere som en selv, men da mange godt begavede tages med, så er det ikke altid, at den højt begavede oplever det, der er forventet. Den skuffelse ville kunne få en til at tro, at en anden klasse var bedre, uden at det nødvendigvis er tilfældet.

Har man oplevet sociale vanskeligheder og er højt begavet, så skal man heller ikke regne med, at det nødvendigvis hjælper at skifte klasse. Hvis ikke læringsmiljøet er inkluderende, så er det i mange tilfælde ligegyldigt, hvis man i forvejen har vanskeligheder. Så er man nødt til at integrere sig, og det er ikke altid lige nemt. Derfor kan man som højt begavet blive ved med at opleve de vanskeligheder. Specielt hvis man ikke selv er klar over disse ting. 

Derudover er det en generel opfattelse, at de seriøse studerende findes på de naturvidenskabelige linjer, så skulle det skyldes, at de virkede useriøse, så er det måske der, at grunden kan findes. 

Er de for seriøse og derfor kedelige? Ja, så kunne det måske være, at du skulle vælge en anden klasse. Det vil de nok også sætte pris på, hvis du ikke selv er seriøs... 


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. juni 2012 af åndssvagtsystem (Slettet)

nilletøz, jJeg synes ikke du kan deducere dine råd til razinus på denne måde, udfra generel viden om talentfulde unge. Du har ingen baggrund for at vurdere hvorvidt Razinus er "seriøs" eller ej, og jeg synes at det er på et tyndt grundlag at du opfordrer Razinus til at droppe talentklassen. Din gisning omkring hvorvidt hendes klassekammerater vil sætte pris på det eller ej, rammer også forbi.

Razinus, Ja det kan man godt. jeg har selv skiftet. Der er på alle gymnasier ansat "studievejledere", som helt basalt er rigtigt flnke mennesker, der kun er ansat for at vejlede dig i hvilken retning du skal gå i din uddannelse. På det fleste uddannelser kan du "booke" et møde med din studievejleder, og det vil jeg anbefale dig at gøre. De kan fortælle dig en masse om hvordan klasserne fungerer, og hvordan systemet hænger sammen, og i kan finde ud af sammen, hvad den bedste løsning er.
Derudover: for det første hedder det "sin" studieretning, og for det andet, har du ikke en IQ på 220. Newton og einstein havde IQ på over 150, men kun 2% af danmarks nuværende befolkning rammer 130. Det kan være du husker forkert, og din er på 120, hvilket også er en del over gennemsnittet. 

Håber du finder ud af det hele. :)

 


Brugbart svar (3)

Svar #7
17. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

#6 - Nej, jeg har intet grundlag at sige på, om han er seriøs eller ej, og det har jeg ikke gjort. Han svarer mig useriøst ved at nævne en iq på 220 og kalder dem kedelige, derfor "Er de for seriøse og derfor kedelige? Ja, så kunne det måske være, at du skulle vælge en anden klasse. Det vil de nok også sætte pris på, hvis du ikke selv er seriøs..." Og jeg mener fuldt ud, at hvis han ikke er en seriøs studerende, og de er det, så bør de ikke være i samme klasse. Det vil hverken gavne ham eller dem. Desuden nævner han, at han har gået i talentklasse - ikke at han gør det, eller at han skal til det.

I det hele taget giver han ikke klare svar på, hvad det er, der er galt med klassen, og det kan derfor være uhyre svært at finde ud af, hvad det egentlig er, der gør, at han ikke vil være i klassen. Jeg vil gerne råde og vejlede, men jeg er jo nødt til at vide først, hvad der ligger bag. Derfor de mange spørgsmål - for jeg havde jo intet sted at starte. I stedet har jeg måtte spørge efter, hvad der først og fremmest ligger mig på sinde, så jeg kan finde ud af, hvordan jeg ønsker at vejlede. Da han ikke giver mig klare svar, så må jeg jo svare ud fra, hvad jeg kan læse mig til.

Derudover finder jeg det provokerende, at man prøver at hjælpe og så får man et useriøst indlæg smidt tilbage i hovedet. Det er ikke okay! Ja, at skifte klasse kan være et meget følsomt emne, og det samme med grundene bag, men hvis han ikke vil tale om det her, så må han jo gøre det klart og evt. skrive et svar i en pm, hvis det bare ikke skal ligge til offentlig skue, men han gerne vil snakke om det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. juni 2012 af JJ-cool (Slettet)

Nu er en høj IQ jo ikke i sig selv ensbetydende med, at man er fagligt dygtig i et gymnasium, her er det udelukkende ddit faglige niveau, der er interessant og det eneste, du bliver vurderet på.

hvis der er to studieretninger med samme indhold ville jeg da vente at se til efter grundforløbet, fo r på de fleste skoler er undervisningsplanerne de samme frem til valget af studiererning, og så kan du skifte der,  men duskal være sikker på, at alle stuiereningsfagene er de samme, ellers kan du løbe ind i problemer ved at skifte. 

Hvad mener du helt præcist med, at det ikke er en "god klasse"


Skriv et svar til: Skifte klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.