Matematik

Hjælp til matematik

17. juni 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er kommet i tvivl om følgene 

I en eksponentiel funktion skal den relative tilvækst ganges med 100 eller divideres med 100 ? 

fx. befolkningen vokser med 2,3% pr år efter 1910. Befolkningen i 1910 er 5 millioner mennesker. 
Vi opstiller en formel. 

a = (1+r) , hvor r = 2,3/100 = 0,023 = 1,023 

og formlen er derfor y = 5*(1,023) ^ antal år efter 1910 

Er det rigtigt eller skal jeg gange 1,023 med 100 ( det er måske vækstraten hvis man ganger med 100?) 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Du har lavet det rigtigt.

Man skriver y = 5·(1 + 23%)x = 5·1.023x   for hvis a > 0, så må r > 0.


Svar #2
17. juni 2012 af brugerjulie (Slettet)

Hvornår er det så man ganger med 100? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2012 af YesMe (Slettet)

a = (1+r)    <-------- det er en vækstrate. r er i procent, divideres med 100.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.