Matematik

Hjælp til ligninger +reducer

21. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Kan simpelthen ikke finde ud af ligningerne og reducer, så håber i der ude kan hjælpe mig med det :)

 

Ligningerne

 6x - 10 = 50

48 : x = 6 

 

Reducer


5b + a - (2b - 5a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af nielsenHTX

6x - 10 = 50    læg 10 til og divider med 6

48 : x = 6  gang med x og divider med 6

 

5b + a - (2b - 5a)    en minus parentes ophæves ved at ændre fortegn på alle led i parentesen.

5b + a - (2b - 5a)=5b+a-2b+5a  saml selv.

 


Svar #2
21. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Tak for svaret, kan stadig ikke helt forstå det, (da jeg er ret blank) men tak for svaret alligevel :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af nielsenHTX

#2 hvad forstår du ikke i #1?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Lighedstegnet i ligningen betyder at det der står på venstre side er lige så stort som det der står på højre side.

Man kan lægge lige meget til på begge sider af lighedstegnet, de to sider er stadig lige store

Man kan trække lige meget fra på begge sider

Man kan gange med samme tal på begge sider og man kan dele med samme tal, de  to sider er stadig lige store.

Nu  gælder det så om at gøre det i en rækkefølge hvorved man ender med at have x alene på den ene side af lighedstegnet.

6x - 10 = 50    lægger 10 til på begge sider

6x - 10 + 10  = 50 + 10   regner ud

6x = 60  deler med tallet foran x

6x / 6 = 60 / 6 regner ud

x = 10

 


Svar #5
24. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Tak Mette, det hjalp!

 


Svar #6
24. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Svar #2

 

Tog mig noget tid at forstå. Men er det så rigtitgt det jeg laver nu?

 

48 : x = 6

x = 8

 

5b + a - (2b - 5a)

= 3b +5a


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juni 2012 af nielsenHTX

#6 næsten

den første er god nok.

5b + a - (2b - 5a)=5b+1·a-2b+5a=3b+6

husk mellemregninger.

 


Svar #8
24. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Hehe okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. juni 2012 af mette48 (Slettet)

5b + a - (2b - 5a) =                  fjerner -parentesen og ændre fortegn på alle led i parentesen

5b + a -2b+5a = 5b-2b a+5a =3b+6a


Svar #10
25. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Tak Mette :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

Prøv og tjek min video ud omkring ligninger: :)

https://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

Mvh.

Maydaymatematik.dk


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger +reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.