Matematik

At faktoriser et andengradspolynomium

24. juni 2012 af promat (Slettet)

Hey allesammen sidder midt i alle eksamensforberedelserne og undrer mig over noget.

Skal snakke lidt om monotoniforhold for funktionen x^3+6x^2+9x-2

Min idé var at differentier den og sætte f('x)=0 og så faktoriser den og bruge nulreglen, så man finder nulpunkterne/ekstrema.

Men hvis man differentier den får man: 3x^2+12x+9 det er det sidste 9-tal der volder mig problemer. Nogen der ved hvordan man kan faktoriser den ? Og skal man overhovedet gøre faktorisere den ?

 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af nielsenHTX

3x^2+12x+9=3(x^2+4x+3)=3(x+3)*(x+1)


Svar #2
24. juni 2012 af promat (Slettet)

Det er guld værd det svar. Mange tak for den hurtige hjælp :)


Skriv et svar til: At faktoriser et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.