Matematik
Problemer med et bevis
04. september 2005 af
What means (Slettet)
Hej jeg har et lille problem...
Jeg var ikke i skole forleden dag (læge) hvor der blev gennemgået et bevis (faktorisering af et andengradspolinomium. Det eneste jeg rigtigt ved om det er at man skal finde nulpunkterne og så bruge a*(x-x1)*(x-x2) hvor x1 og x2 er nulpunkterne. Hopla der har vi faktoriseringen og det er jo egentlig ikke så svært.
Nu er problemet at vi har fået til opgave at skrive beviset ind med tilhørende forklaringer men da jeg ikke har beviset kan jeg ikke lave opgaven.
Nu er det at jeg gerne vil høre omder ikke er en der har beviset og gidder skrive det. jeg skal kun bruge hvad der sker fra gang til gang så ingen vildt uddybende forklaringer under vejs er nødvendigt.
Håber der er en venlig sjæl der gidder hjælpe.
P.S. Jeg har ikke selv nogle forslag om hvordan set skal se ud.
Jeg var ikke i skole forleden dag (læge) hvor der blev gennemgået et bevis (faktorisering af et andengradspolinomium. Det eneste jeg rigtigt ved om det er at man skal finde nulpunkterne og så bruge a*(x-x1)*(x-x2) hvor x1 og x2 er nulpunkterne. Hopla der har vi faktoriseringen og det er jo egentlig ikke så svært.
Nu er problemet at vi har fået til opgave at skrive beviset ind med tilhørende forklaringer men da jeg ikke har beviset kan jeg ikke lave opgaven.
Nu er det at jeg gerne vil høre omder ikke er en der har beviset og gidder skrive det. jeg skal kun bruge hvad der sker fra gang til gang så ingen vildt uddybende forklaringer under vejs er nødvendigt.
Håber der er en venlig sjæl der gidder hjælpe.
P.S. Jeg har ikke selv nogle forslag om hvordan set skal se ud.
Svar #1
04. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Det er vel bare at indsætte
x_i = (-b +/- (b^2-4ac)^(1/2))/(2a)
i udtrykket a(x-x_1)(x-x_2), og så vise, at man ender med
ax^2+bx+c.
x_i = (-b +/- (b^2-4ac)^(1/2))/(2a)
i udtrykket a(x-x_1)(x-x_2), og så vise, at man ender med
ax^2+bx+c.
Svar #3
04. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
For dælen da også: Jeg læste vist ikke #0 grundigt nok! Du skal antage, at du ikke kender svaret på forhånd, og så komme frem til det. Jeg kigger lige på det -- et øjeblik.
Svar #4
04. september 2005 af Hasek (Slettet)
Åh, jeg er vist træt: Du gør selvfølgelig bare som beskrevet i #1, men "vender" så lighedstegnene (elendig formulering -- jeg ved det!) i beviset.
I dit tilfælde:
Skriv det op som
ax^2+bx+c = ... = a(x-x_1)(x-x_2),
i stedet for det jeg foreslog i #1, nemlig
a(x-x_1)(x-x_2) = ... = ax^2+bx+c.
I dit tilfælde:
Skriv det op som
ax^2+bx+c = ... = a(x-x_1)(x-x_2),
i stedet for det jeg foreslog i #1, nemlig
a(x-x_1)(x-x_2) = ... = ax^2+bx+c.
Skriv et svar til: Problemer med et bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
