Matematik

definer Cos & Sin til vinkel

26. juni 2012 af Kyssetmedjamel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens. 
Har fået et spørgsmål der hedder: 
" Du skal definerer sinus og cosinus til en vinkel. Du Skal bevise formlerne for sinus, cosinus og tangens til en spids vinkel i den retvinklede trekant" 

Anybody??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Definitionen er fra enhedscirklen, hvor du tegner en vektor ud til periferien

Den vektor har en vinkel v med 1.aksen. cos(v) er defineret som: "hvor langs skal vi gå ud af x-aksen til den vinkel" som samtidig er hosliggende katete(a) delt med hypotenusen(h=1):

cos(v) = a/h = a/1

For sin er det det samme bare med 2.aksen og den modstående katete b:

sin(v) = b/h = b/1

Hvad så hvis vi har en ret trekant hvor hypotenusen ikke er lig 1 men bare h?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2012 af Euroman28

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: definer Cos & Sin til vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.