Fysik

keplers 3. lov - eksamen

26. juni 2012 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, skal til eksamen i fysik c i morgen og er lidt i tvivl om keplers 3. lov

Nogen der kan forklare mig det ud fra det her:

T2/a3 = en planets omløbstid T og middelaftstanden (halve storakse) a, har samme værdi for alle planeter.
Planeterne følger hver sin ellipse, hvis halve storakse har længden a = kvadratet på planetens omløbstid T vil være proportional med a3, altså k= T2/ a3, hvor k er en konstant der er fælles for alle planeter indenfor samme solsystem.

 

Taak!


Skriv et svar til: keplers 3. lov - eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.