Studievejledning

Linjeskift, grundforløb og måske en lille fejl!

07. juli 2012 af AlexSmythe (Slettet)

Hej. 

Jeg skal til at begynde på Århus statsgymnasium efter sommerferien, så vi har jo fået en del breve her de seneste måneder. Problemet er bare, at jeg fik at vide, at jeg havde fået min 1. prioritet både skole og linje(Mat A Fys A (linje 7)). Så jeg fik brevet: "Tillyke, du har fået alle dine ønsker opfyldt med 1. valg som...". Kort sagt, alt var godt.

MEN. Nu har jeg lige fået et brev med klasselister og sådan. Her står der jeg har fået bioteknologi A og Fysik B. Det var ikke engang nogle af mine 3 prioriteter. Så en af dem tager fejl. Hvad skal jeg gøre her? Jeg vil gerne have Mat A Fys A, og det sagde de jeg havde fået.

Hvis så alt går galt, og jeg så ender med at få Biotek A og Fysik B, så kan jeg vel skifte til Mat A Fys A efter grundforløbet, ikke? - Hvor mange plejer sådan ca. at skifte linje? og har jeg en chance for at få min ønskede linje?  Er grundforløbet på de naturvidenskabelige linjer ens, vel jo ikke komme bagud hvis det lykkedes at skifte? 

Og til sidst ville jeg lige sige, at jeg regner med at tage på universitetet efter gym. Der vil jeg gerne læse Fysik og Astronomi. Det kan jeg ikke, hvis jeg får Biotek A og Fysik B. 

 

Det var mange spørgsmål, men jeg har sgu en del kørende inde i hovedet lige for tiden. 

Tak på forhånd, Alex :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Den eneste grund, jeg kan komme i tanke om, er at den ønskede linje ikke blev oprettet. Dog er de naturvidenskabelige linjer så populære nu om dage, at jeg faktisk ikke tror, det er muligt. Men du kan jo altid skifte linje efter grundforløbet. Grundforløbet er ens for alle - det er i al fald det, man bestræber sig på. 

Well. Du skal åbenlyst kontakte skolen og hurtigst muligt! Administrationen er de eneste, der ved, om noget er gået galt   et eller andet sted eller ej. I øvrigt er de også de eneste, der kan ordne det :-) 

Good luck! 


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. juli 2012 af KlogeÅse

#0

Enig med #1 - kontakt skolen.

Undervisningen på grundforløbet bør dog være ens uanset studieretning, da alle skal have mulighed for at vælge om i forbindelse med årsskiftet uden på forhånd at være bagud.

Først herefter differentieres der i undervisningen.


Svar #3
07. juli 2012 af AlexSmythe (Slettet)

Jeg har skrevet til de forskellige UU-vejledere. Både de tre på ÅSG og 9. klassernes fra min egen skole. Der er jo sommerferie, så jeg er ikke sikker på om der er åbent. får hvertfald min mor til at ringe derned på mandag.

 

Mange tak for hjælpen! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juli 2012 af KlogeÅse

#3

Det er ikke UU eller din folkeskole, der har med sagen at gøre - det er din nye skole.

Hvis I ikke får fat på dem på denne side af sommerferien, så burde der være tid nok i starten af august.


Svar #5
07. juli 2012 af AlexSmythe (Slettet)

Okay. Ja, det er godt at jeg allerede er i gang med at finde ud af noget. Ringer på mandag, så kan nok ikke gøre noget indtil da. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. juli 2012 af MaibritG

Mon ikke det skyldes, at I er blevet inddelt i grundforløbsklasser. Da jeg i sin tid blev optaget på HTX havde jeg valgt Engelsk A, Kommunikation/IT A og Psykologi C, men kom ind på matematisk-linje (Matematik A, Fysik B og Astronomi C) i forbindelse med det halvårige grundforløb. Efter grundforløbet blev vi så fordelt på de rigtige studieretninger.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #7
08. juli 2012 af AlexSmythe (Slettet)

Det er det jeg håber på. Men dem fra min egen klasse er allerede kommet ind på deres linje. Så kan ikke forstå det, hvis jeg er det eneste der er kommet i en anden klasse indtil grundforløbet.! 

Men tak for hjælpen, Maibrit :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Fandt du ud af om det var en fejl? :-)


Svar #9
05. august 2012 af AlexSmythe (Slettet)

Der er måske en der skal begynde? :-)

Det var ikke nogen fejl. Det viste sig, at alle eleverne er bare blevet sat i grundforløbsklasser. De har ikke lavet klasserne endnu. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Haha ja :-) Vi har dog først fået vores klasser i går, men de ser ud til at være nogenlunde rigtige.

- Godt der ikke var sket en fejl!


Skriv et svar til: Linjeskift, grundforløb og måske en lille fejl!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.