Matematik

Lighedstegn - og det der mener om det...

14. juli 2012 af anonym000

Hej

Jeg ved ikke, hvornår man skal bruge hvad. Se billedet. 

Der er forskellige lighedstegn eller hvad man nu skal kalde det.

Hvad betyder de enkelte tegn?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Intet af de nævnte symboler er et lighedstegn.

a ≈ b udtrykker, at a er tilnærmelsesvis lig med b .

Symbolet ≅ benyttes i geometri om kongruente figurer.

Se i øvrigt

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mathematical_symbols

Det fremgår vel ellers af sammenhængen, hvad meningen kan være.


Svar #2
14. juli 2012 af anonym000

Okay. 

Nogen gange så ved jeg ikke helt hvornår jeg skal bruge = og <=> eller om jeg overhoved skal bruge nogen af dem!?

Så her er der 2 forskellige eksempler, som viser, hvordan jeg gør.

Reduction

Eks. 1

(p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q) 

= (p-2q)(p-2q)+4pq-(p2+pq-pq-q2)

= osv... indtil jeg når facit.

Hvad så hvis jeg vil skrive det hele på en linje, bare lige ud af landevej, så skal jeg stadigvæg bruge "="?

Løsning af ligning

Eks. 2

Hvis jeg vælger at skrive mellemregninerne under hinanden så behøves jeg ikke at bruge <=> ( eller hvor den vender ned af), men hvis vil skrive den på en linje lige ud af landevejen, så skal jeg gøre det ikke?

2x+4=28+4

2x=28

x=24

Er det ikke en rigtig måde at skrive det på..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger lighedstegn = mellem størrelser, der er lige store. I dit Eks 1 benyttes lighedstegn.

Man bruger ⇔ "ensbetydende med" mellem udsagn, der er ækvivalente. I dit Eks 2 benyttes ⇔ mellem udsagnene, idet det åbne udsagn

      2x+4=28+4

er ensbetydende med det åbne udsagn

      x=24 .

I Eks 2 kan man skrive

      2x+4=28+4 ⇔

      2x=28 ⇔

      x=24


Svar #4
14. juli 2012 af anonym000

Okay. Så man skal skrive "<=>" i andet eksempel?

Fordi jeg har nemligt set nogen gange mine ikke at skriv det...

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal ikke skrive ⇔ i Eks 2; det vil være lige så korrekt at kæde ligningerne sammen med forklarende tekst imellem. Den sidste sætning er uforståelig.


Svar #6
14. juli 2012 af anonym000

Fordi jeg har nemligt set nogle gange min lærer ikke skrive det...*

Men, hvad med det jeg har gjort, hvad vil censor sige til det..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved en tavlegennemgang vil der sikkert blive udtrykt nogle forklarende sætninger mellem de enkelte ligninger i Eks 2. Det er så vigtigt i en skriftlig aflevering at få formuleret disse forklaringer, således at hele fremstillingen fremtræder klart og logisk og forståeligt for en censor.


Svar #8
14. juli 2012 af anonym000

Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: Lighedstegn - og det der mener om det...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.