Matematik

To ligninger med to ubekendte

14. juli 2012 af casju (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse 2 ligninger med 2 ubekendte? kan ikke få det til at gå op! 

3x+4y=2   og  3y-4x=3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang Ligning 1 med 4 og Ligning 2 med 3 og læg ligningerne sammen. Derved fremkommer en ligning i y alene, der kan løses. Den fundne værdi for y indsættes i en af de oprindelige ligninger, og der løses nu for x.

Lign 1 ·4 : 12x + 16y = 8

Lign 2 ·3 : -12x + 9y = 9

Lign 1+2 : 25y = 17 , hvoraf y = 17/25 , og dermed x = (2 - 4y)/3 = (2 - 68/25)/3 = -6/25


Svar #2
14. juli 2012 af casju (Slettet)

Det er lige store kooficienters metode du bruger right?:O

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2012 af anonym000

Du kan gøre brug af substitutionsmetoden.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er lige store koefficienters metode, der blev benyttet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2012 af mathon

I almindelighed

                                               må  substitutionsmetoden frarådes
                                               med mindre koefficienten til x eller y er lig med 1,
                                               dvs. folkeskolens helt elementære beregninger,

                                               da den substituerede ligning med én ubekendt giver
                                               anledning til brøkregning, som de færreste synes at mestre.
 


Svar #6
15. juli 2012 af casju (Slettet)

Mange tak for svarene:) 

 


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.