Fysik

Hjælp til opgaver

16. juli 2012 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej skal have hjælp til følgende: 

 

Kæmpebas

I et forsøg på at komme i Guiness' rekordborg vil du prøve at bygge en kæmpebas, hvor der er 5 m mellem strengenes endepunkter. Strengen har en masse pr. længde som er 30 g/m, og strengen skal have en 1. partialtone på 20 Hz, så den netop kan høres. 

- Hvilken bølgelængde har denne tone i den omgivende luft ?

- Hvilken størrelse har trækket i strengen?

- Hvilken frekvens har 2. partialtone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2012 af mathon

 

                                    L = λ/2

                                    λ = 2L = 2·(5 m) = 10 m
 


                                    v = λ·f = (10 m) · (20 s-1) = 200 m/s   
                                    v2 = (200 m/s)2 = 4·104 m2·s-2

                                    v =√(T/mL)

                                    T = v2·mL = (4·104 m2·s-2)·(0,030 kg/m) = 1200 N

 

       1. overtone   
                                     f = v/L = (200 m/s) / (5 m) = 40 s-1 = 40 Hz

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af qaliih (Slettet)

kan du forklare nærmere marthon?


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.