Studiejob

Tilkaldevikar - nogle fifs?

17. juli 2012 af zizoudona (Slettet)

Hej

 

Jeg har nu i et stykke tid (en måneds tid) søgt tilkaldevikarjobs på forskellige folkeskoler. Dog uden held.

 

Er der nogle, der har noget erfaring med tilkaldevikarjobs, og kan sige, hvordan I fik jobbet?

Det jeg hidtil har gjort er, at tage kontakt til nogle skoler - ganske uopfordret. Det eneste jeg har gjort er at sende en mail, hvori jeg skriver, at jeg er interesseret, mm. Det vil sige, det er ikke nogen decideretet ansøgning.

 

Som sagt har dette dog været uden held. Jeg har også kigget på skolejobs.dk, men her har der ikke været jobopslag vedrørende tilkaldevikarer.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

Det afhænger af, hvor du bor, hvor nemt det er at få job. F.eks. i Aarhus har man ikke en jordisk chance, hvis man ikke er lærerstuderende - og helst på tredje eller fjerde år. De fleste af folkeskolerne der tager efter, hvor langt man er i sin uddannelse, men når man først er inde på en skole, så begynder det at gå frem af på den skole. 

Læreruddannede har jeg ikke den store erfaring med endnu, men dem vil de vist helst ikke have, fordi de skal gå til højere løn - det kan være, at  andre har en anden erfaring. Jeg regner i hvert fald med at forsøge mig ;) 

De tager også hellere folk, der studerer på universitetet end folk, der lige har afsluttet gymnasiet, er min erfaring fra Aarhus. 

 

I Skanderborg og Hedensted kommune har en ordning, der gør, at læreruddannede uden job kan blive tilkaldevikarer - men får dagpenge i stedet for reel løn. Og da der er en høj arbejdsløshed blandt lærer, så er der nok heller ikke meget held med at få et job som tilkaldevikar der. 

 

Når det nu er sagt, så det der med ansøgningerne.... Jeg skrev, hvilket år jeg var på i læreruddannelsen, hvad mine linjefag var, og hvilke fag jeg følte, der var mine styrker og mine svagheder. F.eks. var jeg ærlig og sagde, at jeg ikke er særlig stærk i samfundsfag, og jeg helst vil være fri for at blive sat til at vikariere i idræt - specielt med den grund, at jeg har boldskræk. Til gengæld har jeg haft fransk og ikke tysk, og det betyder, at jeg kan vikariere i fransk, hvilket, så vidt jeg er bekendt med, ikke er særlig almindeligt i Jylland, så der havde jeg en fordel. Derudover skrev jeg også med, hvor kort varsel jeg ville kunne komme, og hvornår det ville være mest ideelt for mig at få besked. Normalt har de ringet omkring kl. 7.00-7.15. 


Svar #2
18. juli 2012 af zizoudona (Slettet)

#1

 

Mange tak for svaret.

 

Jeg glemte at sige, at jeg lige er blevet færdig med gymnasiet. Men mange tak for dit svar, det ser jo ud som om at du er fortrolig med branchen.

 

Men med læreruddannede, så mener du vel folk, der har gået på lærerseminariet? Det lyder da mærkeligt, hvis de ikke gider at have disse personer? Det er vel trods alt kompetente mennesker.

Men er du selv fastansat? Jeg kan se i din profil, at du netop er færdiguddannet som lærer.

 

Og det du skriver med at de ringer omkring 07.00-07.15; er det så med mødetid 07.45?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

#2 - jeg har intet job, og jeg valgte at søge en kanididat uddannelse i stedet. Vi er lige blevet 400 lærere færdige fra seminariet i Aarhus, og der er trods alt ikke 400 stillinger at få i Aarhus og omegn, og på papiret har jeg en dårlig fagkombination og ikke de bedste karaktere fra de pædagogiske fag, så jeg tænkte, at det var mere sikkert for mig at læse videre ;) 

 

Ja, lærerudddannede er folk, der har gennemført læreruddannelsen (altså gået på seminariet). Dem, der er uddannede, koster mere at have end dem, der går på 3. eller 4. år, og hvis de er nyuddannede, så har de ikke meget mere erfaring end dem - som regel. Så kan man jo ligeså godt tage de billige ;)  

 

Og ja, det er med mødetid ca. 7.45-8.00 afhængig af skolen , og hvilken klasse man skal have. Jeg er engang blevet kaldt til en børnehaveklasse, hvor jeg skulle være der et kvarter før, at timen startede, for at holde orden og hjælpe børnene på plads osv. :) 

 

Det er forresten et ret hårdt job på mange måder. Mange indtryk og man skal være god til at sætte sig i respekt med det samme. Man skal være god til at gennemskue børn og unge. Og tit kan det godt blive lidt af en overlevelsessituation, fordi eleverne prøver grænserne af på deres vikarer. Man er sjældent i den samme klasse en hel dag, og i Aarhus hiver de gerne en ind fra 8 til 12 eller 8 til 14. Så man kan hurtig skulle være i 3-4 klasser i løbet af en dag. Jeg har været træt, når jeg kom hjem efter sådan en dag. Jeg har så mit udseende imod mig, da jeg kun er 1.60, ikke er i nærheden af de 30 og er pige. Det betyder, at der er mange (gerne 1-4 i en klasse) af drengene (typisk fra ca. 2. klasse og op til 8. klasse) der kører på en. 9. klasse er som regel ikke et problem, fordi de ved, at de skal til eksamen, så der er mentaliteten anerledes :) Jeg kan så sige, at det ikke nødvendigvis er nemmere at være en fyr, hvis man ikke kan sætte sig i respekt, være konsekvent og har et godt overblik. Jeg havde den forfærdelige oplevelse at blive sat i klasse med en, der ikke var sådan, i en klasse, jeg kendte, og det har nok været en af mine dårligste oplevelser. Han havde ikke styr på noget, og han modsagde alle mine beslutninger på trods af, atjeg kendte klassen, men fordi han troede, at det hjalp at give ungerne (2. klasse) frit løb. Så hvor jeg sagde nej, fordi jeg vidste, at klassen ikke kunne styre det, så sagde han ja bagefter. 

I Aarhus skriver man så også ned, inden man går, i en speciel bog til den lærer, man vikarierer for, hvad der er sket, hvad man har lavet, hvordan det er gået osv. Jeg ved, at jeg skriver en del mere, end andre gør - i hvert fald på den ene af skolerne, fordi der er det en decideret bog, man skriver i, og der er en bog pr. lærer, så jeg kan se, hvad andre har skrevet. På en anden skole skal man blot aflevere et stykke papir i lærerens dueslag. Jeg går en del op i at skrive ind, hvad der har været af konflikter og udfordringer, og hvordan jeg har tacklet situationen, så læreren ved præcis, hvor der skal samles op, hvis der er noget, når h*n vender tilbage. 


Svar #4
18. juli 2012 af zizoudona (Slettet)

# Okay tak for svaret og skildringen af dine erfaringer :)

 

Jeg håber virkelig bare, at jeg kunne få et tilkaldevikarjob. Jeg tror, at det ser godt ud at have på CV'et. Men mest af alt, så kunne jeg virkelig godt tænke mig at prøve det, da jeg tror, at man får meget ud af det selv (hvilket det også lyder som om du har fået).

 

Var du egentlig tilkaldevikar på flere forskellige skoler?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

#4 - Ja, det var jeg :) Det anbefalede flere af skolerne, at man var, fordi der så vil være større sandsynlighed for, at de fik brug for en. Jeg var på tre, og den ene af dem var jo på vist nok på en fire eller fem gange i løbet af hele skoleåret, så vidt jeg husker. Jeg havde langt fra en vagt hver uge. Men jeg studerede jo også samtidig, så der var nogle gange, hvor jeg ikke kunne, hvor de måske har haft brug for mig :) Den ene skole havde været ude at søge om tilkaldevikarer, fordi det lå et godt stykke udenfor Aarhus, så de studerende lagde vist ikke naturligt mærke til dem ligesom dem inde i centrum. Så der havde jeg en del vagter :) 


Skriv et svar til: Tilkaldevikar - nogle fifs?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.