Kemi

Opgave

20. juli 2012 af Tyskeren92 (Slettet)

Ved 25 grader er Kc = 7 * 1025 for reaktionen 2SO+ O2⇔ 2SO3

jeg skal beregne Kc for  følgende reaktion

SO3  SO2 + ½ O2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2012 af mathon

 

                             SO3 (g)  <-->  SO2 (g)  +  ½ O2 (g)
er identisk med
                            2 SO3 (g)  <--> 2 SO2 (g)  +  O2 (g)

            Kc = 7·1025 M er ligevægtskonstanten dvs for både reaktion og reversibel reaktion

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juli 2012 af mathon

rettelse til svaret i #1,
               som er forkert.

               Jeg ser nu, at jeg har tænkt og svaret på
               en kemisk ligevægts reaktionshastighed,
               som er den samme fra venstre mod højre
               som fra højre mod venstre.

                             vv,h = vh.v

               Men spørgsmålet var jo koncentrationens ligevægtskonstant
               Kc, som for
                             2 SO2 (g)  +  O2 (g)  <--->  2 SO3 (g)
               er
                             [SO3]2/ ([SO2]2·[O2]) = 7·1025 M
hvorfor
               den for
                             2 SO3 (g)  <--> 2 SO2 (g)  +  O2 (g)
                   
er

                             ([SO2]2·[O2]) / [SO3]2 = (1 / (7·1025) M = 1,43·10-26 M

                      
      

 

       
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2012 af mathon

              Kc, som for
                             2 SO2 (g)  +  O2 (g)  <--->  2 SO3 (g)
               er
                             [SO3]2/ ([SO2]2·[O2]) = 7·1025 M-1
hvorfor
               den for
                             2 SO3 (g)  <--> 2 SO2 (g)  +  O2 (g)
                   
er

                             ([SO2]2·[O2]) / [SO3]2 = (1 / (7·1025 M-1)) = 1,43·10-26 M


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.