Matematik

Diff. ligning.

23. juli 2012 af cigi123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvis der er en som vil løse følgende trin for trin ville det hjælpe mig meget, da jeg ikke kan se hvor jeg går galt i byen:

Bestem den fulstændige løsning for: 2y'=y+e½x

 

Det jeg har gjort er:

½*2y'=½y+e½x <=>y'=½y+e½x <=>y'-½y=e½x 

Men er det rigtigt. For kan ikke få det til at passe når jeg sætter det ind i formlen.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2012 af FætterGlad (Slettet)

Husk at gange 0,5 på begge led:

2y' = y + e0,5x

 

y' = 0,5 (y + e0,5x)

 

y' = 0,5y + 0,5e0,5x


Svar #2
23. juli 2012 af cigi123 (Slettet)

YES, så passer det! tak :)


Skriv et svar til: Diff. ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.