Matematik

Tegning af 2. polynomier

31. juli 2012 af anonym000

Hej

Hvis toppunktet er ”pænt” og tallet a også er ”pænt” så kan grafen tegnes sådan:
Beregne toppunktet (og indtegn det) gå 1 til højre og gå a op (ned hvis a er negativ).

Det overstående har jeg fundet på nettet, jeg vil lige have det bekræftet. "pænt", menes der ikke kun hele tal eller hvad..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2012 af mathon

 

             hvis du tæller ud fra toppunktet
har du
             y = a·x2


Svar #2
31. juli 2012 af anonym000

Øhm, ja ?

Så går jeg bare a op/ned, eller hvordan skal det forståes

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. juli 2012 af mathon

 

                 du kan ikke benytte den som for en ret linje

                                    y = ax + b


Svar #4
31. juli 2012 af anonym000

Nej, men hvad skal jeg så?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. juli 2012 af mathon

beregne støttepunkter ud fra
              
                  y = a·x2        hvor x er det 'du går ud' til begge sider vidende at kurven bliver parabelformet


Svar #6
31. juli 2012 af anonym000

så jeg skal finde x-værdi for y=ax2, samt tilhørende y-værdier?

En ting til:

Symmetriaksen, er den den grønne akse, som jeg her tegnet..

- - -

...............

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. juli 2012 af peter lind

ja. det er den


Svar #8
31. juli 2012 af anonym000

#7

OK.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. juli 2012 af SuneChr

Grafen for andengradsfunktionen

y  =  Ax2

har toppunkt i (0 ; 0)  for alle A ≠ 0 .

Vil vi have toppunktet forskudt til punktet (a ; b) gælder

y - b  =  A(x - a)   ⇔

     y  =  Ax2 - 2aAx + (a2A + b)


Svar #10
31. juli 2012 af anonym000

#9

Ved faktisk ikke, hvad du snakker om O.o.

Har aldrig set noget som ligner det her...

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er tale om at beskrive 2.-gradspolynomiets forskrift i et koordinatsystem, der har begyndelsespunkt i parabelens toppunkt (a ; b) .


Svar #12
31. juli 2012 af anonym000

#11

Ja, det har jeg forstået. Så nu skal jeg bare gøre det, og det gøre jeg ved at be´gynde fra toppunktet.

Men hvordan gør jeg det?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er jo netop beskrevet i #9. Det svarer til at udføre en koordinattransformation

      x' = x - xT

      y' = y - yT

svarende til en parallelforskydning af koordinatsystemet efter vektoren (xT , yT) .


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. august 2012 af mathon

spørgsmålet var
                         "Beregne toppunktet (og indtegn det) gå 1 til højre og gå a op (ned hvis a er negativ)"

  relateret til toppunktet
                         er grafens udtryk

                                 y = ax 2
 

  relateret til koordinatsystemets begyndelsespunkt
                         er grafens udtryk

                                 y = ax2 + bx + c

 


Svar #15
01. august 2012 af anonym000

Okay. 

Nu har jeg lært det.

Kommer man overhoved til at møde sådan en opgave, det tror jeg ikke...

- - -

...............


Skriv et svar til: Tegning af 2. polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.