Matematik

Den rigtige vinkel på trappe

02. august 2012 af spliff (Slettet)

Hej! 

Har et lille problem som jeg håber der er nogle skarpe hoveder der vil hjælpe med at løse :-)

Je skal igang med at sætte en trappe af støbte betonelementer. Problemet er at der har været en eksisterende trappe og via CAD program, kan jeg ikke få det til at passe med den retvinklede trekant jeg har. de to kateter er hhv. 240 cm og 649 cm. og hypotenusen er 692 cm.

fliserne skal hælde 10 mm på deres dybde på 50 cm. 

så mit problem er vel at jeg ikke rigtig er matematisk veludrustet til at finde en smart måde at finde de rigtige antal grader eller længde på hypotenusen. Grunden til at denne er vigtig for mig er, at jeg skal lægge forkant (som illustreret i vedhæftede) mod en murersnor. 

Håber der er nogen der har en god idé! :-)

Hilsen Christian 

Vedhæftet fil: 50cm.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2012 af mathon

     ...hvor meget fliseoverlap?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. august 2012 af mathon

    med et overlap på x (cm)

            tan(Vstigning) = 16/(50-x)


            tan(Vhældning) = 10/50 = 0,2

            Vhældning = 11,3º


Skriv et svar til: Den rigtige vinkel på trappe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.