Matematik

cosinusrelation - at komme fra det ene til det andet

07. august 2012 af Hijsa

Hej folkens!

Okay, mit spørgsmål lyder:

Hvordan kommer man (skridt for skridt) fra formlen c2=a2+b2-2ab*cos(C) til cos(C) = (a2+b2-c2) / 2ab

Håber nogen kan hjælpe mig lidt på vej :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Træk c2 fra på hver side og læg 2ab·cos(C) til på hver side. Derved er leddet 2ab·cos(C) isoleret, og man dividerer så med 2ab til sidst.

c2 = a2 + b2 -2ab·cos(C)

2ab·cos(C) = a2 + b2 - c2

cos(C) = (a2 + b2 - c2) / (2ab)


Svar #2
07. august 2012 af Hijsa

Aha, mange tak for din hjælp! :)


Skriv et svar til: cosinusrelation - at komme fra det ene til det andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.