Matematik
cosX=1/(kvadratroden af 2)
06. september 2005 af
Miaks (Slettet)
Har fået en opgave der lyder på at løse
cosX=1/(kvadratroden af 2)
eksakt.
Mit forslag er:
Cos^-1(1/(kvadratroden af 2))=0,7853981634
Første eksakte løsning vil være: X=0,7854
Anden eksakte løsning vil være: X=0,7854+2Pphi
Er dette rigtigt?
cosX=1/(kvadratroden af 2)
eksakt.
Mit forslag er:
Cos^-1(1/(kvadratroden af 2))=0,7853981634
Første eksakte løsning vil være: X=0,7854
Anden eksakte løsning vil være: X=0,7854+2Pphi
Er dette rigtigt?
Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)
det er ikke eksakt..
eksakt vil sige "uden brug af numeriske metoder"
fx er løsningen til x^2=2 eksakt givet ved x=kvdrod(2), eller med numeriske metoder, får du på din lommeregner (afhængigt af modellen) x=1,41421
så det ovenfor går ikke, da der eksplicit står at løsningen skal angives eksakt.
Prøv at skrive om på højresiden, og se, om det ikke kan genkendes
eksakt vil sige "uden brug af numeriske metoder"
fx er løsningen til x^2=2 eksakt givet ved x=kvdrod(2), eller med numeriske metoder, får du på din lommeregner (afhængigt af modellen) x=1,41421
så det ovenfor går ikke, da der eksplicit står at løsningen skal angives eksakt.
Prøv at skrive om på højresiden, og se, om det ikke kan genkendes
Svar #2
06. september 2005 af Miaks (Slettet)
Det forstår jeg godt! Men hvordan regner jeg så den eksakte værdi ud?
Skriv et svar til: cosX=1/(kvadratroden af 2)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
