Matematik

Matematik - Regnestykker

11. august 2012 af millee92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare hvordan 33*2-2/9-2*2-1 giver 2187/2 

Og hvordan (a-2b)2/a2-4b2 giver a-2b/a+2b

 

(Uden lommeregner)

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2012 af nielsenHTX

husk at 1/a=a-1

--

33*2-2/(9-2*2-1) = 33*92*2/22=27*81*2/4=27*81/2=2187/2

prøv så selv med den anden. (a-2b)2/(a2-4b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2012 af mette48 (Slettet)

lidt hjælp (vær omhyggelig med parenteserne)

(a2-4b2) = (a-2b)(a+2b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2012 af AskTheAfghan

Med uden brug af lommeregner, ser du, at når an·am = an+m og an/am = an-m

hvorfor (33·2-2)/(9-2·2-1) = (33/9-2)·(2-2/2-1) = (33/3-4)·(2-2/2-1) = 37·2-1

                                                     9-2  = (32)-23-4


Skriv et svar til: Matematik - Regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.