Studievejledning

Dårlig HHX. Mulighed for HF?

14. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Jeg kender en særdeles velbegavet ung mand på 24, som kom galt afsted med en dårlig HHX fra 17-års alderen.

Han valgte den gang at gøre den færdig trods alt, fordi han troede, at det i det lange løb ville være mest fornuftigt at have et eller andet færdigt papir, selvom det ikke var den rigtige vej for ham. Nu er han fanget af sin disposition fra teenage-årene og kan ikke komme videre.

6 i gennemsnit er ikke noget godt kort, - og han er meget mismodig. Chancen for at komme ind på en videre uddannelse er ca. 1-2 % for ham. Hans lønarbejde tæller ikke, og han har ikke haft råd til spændende udlandsophold og andet, der kunne optimere hans chancer i kvote 2.

Så vidt, han selv kan se, er socialrådgiver hans eneste mulighed, men det har ikke hans interesse at tale med mennesker i det omfang.

Er der nogen mulighed i dette land for at tage en ny, men anderledes gymnasial uddannelse? Er der andre muligheder for ham?

 

Det ville være dejligt med et afklarende svar.

 

Med venlig hilsen,

Mette Holm


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. august 2012 af MaibritG

Jo, han kan da tage en HF i forhold til ekstra supplering, men det er stadig gennemsnittet fra HHX, der gælder. Der findes i øvrigt en række uddannelser, der har "frit optag" såfremt, at de adgangsgivende fag er overholdt.

Men det handler jo i bund og grund om hvad din ven vil og ikke vil? Hvad vil han gerne læse?

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #2
14. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Studievejledere mente ikke, at det ville forøge hans chancer.  Han er nok meget minded for humaniora. Hans eneste chance, fik han at vide, er socialpædagogik, som han ikke har lyst til. Jeg foreslog ham at tage det og hurtigst muligt derefter gå efter en mere teoretisk overbygning. Vil han kunne komme videre med socialseminariet som platform?

 


Svar #3
14. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Han har brug for en total ommer. Tænk, hvis gymnasie-systemet en dag blev ligeså fleksibelt som HF. Så ville færre unge få spoleret deres muligheder af dårlige karakterer fra de forstyrrede teen-år.


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. august 2012 af allan_sim

#0.

Måske der er noget i denne liste over ledige pladser:

http://fivu.dk/nyheder/temaer/2012/soegning-og-optag-2012/ledige-pladser


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2012 af Hijsa

Han kan da tage HF enkeltfag på VUC? Det ville helt sikkert være en mulighed. Få ham til at bestille en tid til en studievejleder på VUC i hans by.


Svar #6
14. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Det har jeg også sagt, men problemet er, at hans første karakter altid vil være gældende, - altså 6 (13-skalaen). Studievejlederen sagde til ham, at alle verdens tillægsfag ikke nyttede. Han vil blive bedømt på sit 6 tal. Kun ved at yde lektiehjælp en tid kan han hæve sin chance for en videregående uddannelse  fra 1 til 2%.

Jeg kan næsten ikke tro, att det er rigtigt. Hvis han knokler på med HF og laver frivilligt arbejde samtidigt, må der for pokker ske noget med hans chancer for dispensation.


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. august 2012 af MaibritG

Hvad er det helt præcist, at din ven vil læse?

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
15. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Fisk. Han har sagt lidt om psykologi,. Han leder vist bare. En teoretisk uddannelse, men ikke naturvidenskabelig.


Brugbart svar (3)

Svar #9
15. august 2012 af Kahneman (Slettet)

Hvad med Sociologi i Aalborg, da det minder om psykologi, bare sociologi er mere samfundet end det enkelt menneske som psykologi er. Plus har Aalborg frit optage.


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. august 2012 af Hijsa

Synes at #9 lyder som en fed idé :)


Svar #11
16. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Ja, jeg glæder mig også lidt til at præsentere ideen for ham. Tak for den.

Da han er meget sproglig og har sine bedste karakterer på dette felt, , skal han nok lige hæve sin matematik op på et højere niveau, men det er han nok også villig til, hvis han falder for uddannelsen..

Øh, hvad er frit optag? Der må dog være nogle kriterier? Han har klaret sig ved arbejde i Netto, - desværre ikke noget spændende hjælpearbejde i ud- eller indland.


Brugbart svar (3)

Svar #12
16. august 2012 af allan_sim

#11.

Frit optag betyder, at man skal have bestået sin adgangsgivende eksamen (hvilket han har med 6,0 på gammel skala), og at man opfylder de specifikke adgangskrav om bestemte fag, der skal være bestået. Hvis de specifikke adgangskrav ikke opfyldes, kan han via supplering ændre på det - uden at det ændrer det samlede eksamensgennemsnit. De specifikke adgangskrav for de enkelte uddannelser kan slås op på ug.dk.

Med andre ord findes der en række uddannelser, som han kan optages på, blot han er fleksibel med uddannelssteder og har bestået i specifikke fag.


Svar #13
16. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Tak. DET skal han have at vide. :)


Brugbart svar (2)

Svar #14
16. august 2012 af ThymsB (Slettet)

Der er gode muligheder for at studere sprog, hvis det skulle være i hans interesee!

Engelsk (SDU og AAU) er alle blevet optaget i år. 

Spansk (SDU) alle optaget i år.

Italiensk (KU og AU) alle optaget i år

Tysk (KU,AU, SDU og AAU) alle optaget i år.

Derudover kunne nogle af de asiatiske sprog (indonesisk, koreansk, thai) måske være en mulighed, alt efter hvad han kan vil ift. job efterfølgende. Derudover klassiske sprog samt østeuropæiske sprog som polsk og finsk. 

Flere af sprogene kan kombineres med noget internationalt i en handelsorienteret retning. En anden vinkling kunne være eksempelvis engelsk sammen med europæiske eller amerikanske studier. Endelig kan han jo kombinere med et sidefag i det nævnte psykologi og blive gymnasielærer. 

Af andre humanistisk områder kunne der være mulighed for Religionsvidenskab (SDU), Anvendt Filosofi (AU) eller Interkulturel pædagogik (SDU). 

Der er massrr af muligheder, hvis bare man vil være lidt åbensindet og fleksibel. Du må ønske ham held og lykke med det!


Svar #15
16. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
16. august 2012 af adistar (Slettet)

lige til oplysning.

Det er teoretisk muligt at hæve sit gennemsnit efter en fuldført studentereksamen.

 

Afslutter man et fag på et højere niveau, så er det karakteren fra denne eksamens som er gældende.

eks. 

lad os sig at han har et 6 tal i matematik som han har gennemført på B-niveau. Gennemfører han så nu matematik på A-niveau med karakteren 10, så er det denne karakter, som bliver medregnet i gennnemsnittet - og ikke længere 6 tallet.

 

Det er ikke muligt at forbedre sit gennemsnit såfremt faget er på samme niveau eller lavere.

eks.

har man fået et 6 tal i matematik B-niveau og tagger man matematik B igen, men denne gang får 10, så er det stadigvæk 6 tallet, som medregnes i gennemsnittet(meget urimeligt men sådan er det) 

 


Brugbart svar (2)

Svar #17
16. august 2012 af ThymsB (Slettet)

#16

Nej, din oplysning er direkte forkert og stærkt vildledende. Man kan IKKE ændre sit karaktergennemsnit efter afsluttet studentereksamen (hverken ved at tage en ny, eller ved at hæve fag til højere niveau). Karaktersnittet ligger fast - du blander forskellige ting sammen. 

Det er rigtigt at et løft i niveau vil erstatte den gamle karakter MENS man er igang med sin studentereksamen. man kan således slette en C-niveau karakter, som man er utilfreds med, fra 1.g ved at hæve faget til højere niveau gennem valgfag (eksempelvis matematik C => B). At gøre dette efter afsluttet studentereksamen ændrer ikke ved karaktersnittet til kvote 1. 

Til gengæld kan han godt bruge året på at forbedre sig i de relevante fag (til eksempelvis psykologi) og derved få et højere kvote-2 relevant gennemsnit. Det er noget helt andet. Og her kan man forresten, igen helt modsat af dine vildledende informationer, godt erstatte sin karakter selv om faget er taget på samme niveau!


Svar #18
17. august 2012 af mukke53 (Slettet)

Åh, ja, men det var på sin forespørgsel om mulighederne på kvote 2, han fik det svar, at han ligeså godt kunne lade være med at tage flere eksamener. Kun frivilligt arbejde kunne hæve hans chancer fra 1% til 2%, - og det er jo en lousy udsigt.

Han skal nok rette sit søgelys imod "frit optag". Det er formodentlig/forhåbentlig to ting.


Brugbart svar (1)

Svar #19
25. august 2012 af SuhrB (Slettet)

#16


lige til oplysning.

Det er teoretisk muligt at hæve sit gennemsnit efter en fuldført studentereksamen.

 

Nej det er ikke længere muligt.

 

og til #0

Så kan det godt være at en lang videregående ikke er noget for ham. Der er altså en læsebyrde på studierne, og hvis han ikke har formået et højere gennemsnit i gymnasiet, kan det godt tyde på at det der med at hænge i, og samtidig præstere - ikke er ham. 
Det er ikke fordi kravene bliver mindre på de videre uddannelser. Og det kan godt være ret demotiverende at gå fra den ene til den anden eksamen hvert semester, og se ens karaktergennemsnit dale.


Brugbart svar (1)

Svar #20
25. august 2012 af Nilletøz (Slettet)

#19 - men lave karakterer kan skyldes mange ting. Hvis man synes, at ens uddannelse er umotiverende, og man ikke er i stand til at engagere sig i den, så får man sjældent høje karakterer. Kommer man derimod ind på en anden uddannelse, man finder spændende, så plejer det at være en god motivationsfaktor, derfra er det nemmere at engagere sig. Man lærer bedst, når man er motiveret. 

Jo, han kan have problemer, når han starter på en videregående uddannelse, da der måske er ting, han ikke fangede på sin gymnasielle uddannelse, som han skal bruge på den videregående, men hvis han er motiveret for den uddannelse, han kommer ind på, så vil han måske også mere naturligt arbejde for det. 

Desuden lyder hans eksamen fra den gymnasielle eksamen til at ligge langt væk. Han kan have ændret holdning til uddannelse, arbejdsvaner m.v. mange gange siden. 


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.