Matematik

Ligning

14. august 2012 af bo07less (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, hæv parenteserne, og isoler x.


Svar #2
14. august 2012 af bo07less (Slettet)

Kom til at slette topic men
6x+3= (9-4x) = 20-(3x+34)

Får det til at give 
6x+27-12x= 60x + 680
27-6x = 60x + 680

Det giver jo ingen mening? :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen hedder vist

6x + 3(9-4x) = 20 - (3x-34)

På højre side skal der ikke ganges med 20 -- man skal blot hæve minusparentesen:

6x +27 -12x = 20 -3x +34 , dvs

27 -6x = 54 -3x eller

3x = -27


Svar #4
14. august 2012 af bo07less (Slettet)

Tusind tak!
Ja nemlig, ligningen lød sådan: 
6x + 3(9-4x) = 20 - (3x-34)
Forstår bare ikke helt hvorfor man bare skal hæve minusparentesen? Skal man altid det med minusparanteser, også bare, i dette tilfælde, ændre 3x-34 til 3x+34?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen.

-(3x -34) ændres så til -3x +34 .

Hvis parentesen har en fra 1 forskellig faktor, skal denne så først ganges ind i parentesen, før parentesen hæves.


Svar #6
14. august 2012 af bo07less (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.