Fysik
Joules lov
06. september 2005 af
Casper M (Slettet)
Jeg er ved at lave rapport om joules lov. Det nedestående er min teori, vil blive glad hvis en lige gider kigge det igennem og tjekke om det er rigtigt. Mv Casper
Vi kan bestemme den elektriske energi ∆E, ved at en strømstyrke I omsættes til varme i en resistor R i et tidsrum ∆t, med joules lov: ∆E= R*I 2*∆t
Hvis man kender modstanden R i den leder og strømstyrken I igennem den kan man finde den elektriske effekt P igennem den, ved hjælp af formelen: P= R* I 2
Denne formel kan bevises ved at kombinere P= U*I, som er den effekt der omsættes i en ledning eller et elektrisk apparat, med Ohms lov: U=R*I. Hvis vi indsætter U`s ”værdi” i P= R* I 2 fås: P= R*I*I, hvilket er det sammen som P= R* I 2.
Ud fra P= R* I 2 kan vi udlede Joules lov. Forskellen på P= R* I 2 og Joules lov er at Joules lov har fået tidsrummet over på højre side. Da effekt P er omsat energi ∆E på tid ∆t, og man flytter tid ∆t over på højre side, vil der på venstre side kun våre den omsatte energi ∆E tilbage.
Vi kan bestemme den elektriske energi ∆E, ved at en strømstyrke I omsættes til varme i en resistor R i et tidsrum ∆t, med joules lov: ∆E= R*I 2*∆t
Hvis man kender modstanden R i den leder og strømstyrken I igennem den kan man finde den elektriske effekt P igennem den, ved hjælp af formelen: P= R* I 2
Denne formel kan bevises ved at kombinere P= U*I, som er den effekt der omsættes i en ledning eller et elektrisk apparat, med Ohms lov: U=R*I. Hvis vi indsætter U`s ”værdi” i P= R* I 2 fås: P= R*I*I, hvilket er det sammen som P= R* I 2.
Ud fra P= R* I 2 kan vi udlede Joules lov. Forskellen på P= R* I 2 og Joules lov er at Joules lov har fået tidsrummet over på højre side. Da effekt P er omsat energi ∆E på tid ∆t, og man flytter tid ∆t over på højre side, vil der på venstre side kun våre den omsatte energi ∆E tilbage.
Svar #1
06. september 2005 af Casper M (Slettet)
....den elektriske energi delta t......
....i et tidsrum delta t med joules lov: delta E= R*I*2*delta t...
...den omsatte energi delta E på( skal være "par") tid delta t. og man flytter tid delta t..........
....våre ( skal være "være") den omsatte energi delta E tilbage.
....i et tidsrum delta t med joules lov: delta E= R*I*2*delta t...
...den omsatte energi delta E på( skal være "par") tid delta t. og man flytter tid delta t..........
....våre ( skal være "være") den omsatte energi delta E tilbage.
Skriv et svar til: Joules lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
