Matematik

En der kan tjekke om det er rigtigt!!

14. august 2012 af måske45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En virksomhed producerer og afsætter årligt x enheder af en vare, hvor 5000 ≤ x ≤ 20000. Omkostningerne O(x) ved produktionen er givet ved

O(x)=4,58*10^-6 x^3-0,05x^2+184,2x+2*10^7,

hvor O(x) måles i kr.
Enhedsomkostningen E(x) (målt i kr. pr. enhed) ved produktion af x enheder er bedstemt ved

E(x)=O(x)/x

a) Bestem enhedsomkostningen ved produktion af 10000 enheder, og løs ligningen

O'(x)=E(x)

Kan det passe at O ` (x) = E(x) er --> 0,000014x^2 -0,1x+184,2 = 2142,2 jeg får x = -8782,2 eller 15925,1.

 Hvad for en af de to sidste resultater er rigtig? 


 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen O'(x) = E(x), dvs O'(x) = O(x)/x , eller

x·O'(x) = O(x) , eller

x·(3·4,58·10-6x2 -0,1x +184,2) = 4,58·10-6x3 -0,05x2 +184,2x + 2·107 , eller

2·4,58·10-6x3 -0,05x2 -2·107 = 0

Benyt et CAS-værktøj til at løse ligningen.


Svar #2
14. august 2012 af måske45 (Slettet)

få det til at være x=15071,1. Forstår bare ikke hvorfor jeg fik x= 15925,1 min forrige beregning...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sikkert fordi du løste en anden ligning.


Skriv et svar til: En der kan tjekke om det er rigtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.