Matematik

matematik

06. september 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe følgende opgave an.

I et koordinatsystem er givet vektoren a=(2/-3). om en vektor b oplyses, at a*b=4 og a*b (tværvektoren)=-19

bestem koordinatsættet for b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)

tillæg vektoren b koordinaterne (b1,b2) da får du:

a*b=2b1-3b2=4 OG a*(b^)=-2b2-2b1=-19

et ligningssystem med to ubekendte, som kan løses efter behag.

Svar #2
06. september 2005 af Allan Hansen (Slettet)

jeg benytter lige store koefficienters metode og kan det så passe at b har koordinatsættet (5,2)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2005 af frodo (Slettet)

ja, du opdagede nemlig min svipser i opskrivningen af ligningerne..

Det er korrekt efter korrektion af "1

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2005 af Peter H (Slettet)

Kan ikke helt huske hvad den der lige store koefficienters metode går ud på og de gamle mat bøger er afleveret, en der lige hurtig kan forklare hvordan man kommer videre?

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.