Fysik

Nogle fysik/matematik-nørder tilstede? Hvis jeg har fået givet at en kugle har tyngden 2400KN, hvordan beregner jeg så radius?

16. august 2012 af anne534 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle fysik/matematik-nørder tilstede? Hvis jeg har fået givet at en kugle har tyngden 2400KN, hvordan beregner jeg så radius?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2012 af Hijsa

Det ville nok være en idé ikke at kalde folk nørder, når de nu en gang har tænkt sig at hjælpe dig.


Svar #2
16. august 2012 af anne534 (Slettet)

hm det er ikke flovt at kunne sine ting:) så:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2012 af Hijsa

Nej :) Men at kalde folk navne?

Men det er nok op til personen selv om han eller hun ser på det positivt eller negativt ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2012 af mathon

det behøver man ikke at være nørd for at klare:

af vektorligningen

               Ftyngde = m·(-g)
haves
               Ftyngde = m·g
og
               m = Ftyngde / g

               V·ρ= Ftyngde / g

               V= Ftyngde / (g·ρ)

               (4π/3)·r3 = Ftyngde / (g·ρ)

               r3 = (3/(4π)·(Ftyngde / (g·ρ))

               r = ((3/(4π)·(Ftyngde / (g·ρ)))1/3

               r = ((3/(4π)·(2,4·106 N / ((9,81 m/s2ρ)))1/3

     du skriver intet om, hvilket materiale kuglen består af, hvorfor ρ ikke kan angives
 

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

I øvrigt er kuglens tyngde 2400kN = 2400·103N = 2,4·106N, ikke 2400KN .

Slå i øvrigt ordet "nørd" op, så du bedre forstår, hvad du skriver:

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=n%C3%B8rd


Skriv et svar til: Nogle fysik/matematik-nørder tilstede? Hvis jeg har fået givet at en kugle har tyngden 2400KN, hvordan beregner jeg så radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.