Matematik

2. grads ligning

19. august 2012 af ckold123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.. Er der en som kan hjælpe med denne?

x2+x-12=0  ?? 

 

Tak :):):)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2012 af mathon

 

               x2 + x - 12 = 0

              1x2 + 1x + (-12) = 0

a = 1
b = 1
c = (-12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn ligningens diskriminant d og benyt så rodformlen til at beregne rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2012 af Whatif (Slettet)

#0 x2+x-12=0 ⇔ (x+4)(x-3)=0 ⇔ ... Oki ??


Svar #4
19. august 2012 af ckold123 (Slettet)

ja, men når D er 0 er der vel ingen løsning vel? Den er færdig ved svar #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2012 af mathon

 

                      d = b2 - 4ac

                      d = 12 - 4·1·(-12) = 1 + 48 = 49 = 72

                      √(d) = √(72) = 7

 

           


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Diskriminanten er ikke 0. Den er positiv.


Svar #7
19. august 2012 af ckold123 (Slettet)

Så x = 3 og -4....


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2012 af Whatif (Slettet)

jeps


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, og det kan jo bekræftes ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: 2. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.