Matematik

Ligninger

20. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg er ved at lære om ligninger. 

Jeg har en ligning der ser sådan ud:

7x +3 = 4x +15

Jeg har fået x til 11

X=11

Jeg vil høre om der er nogle der vil fortælle mig om det er rigtigt eller forkert. 

Takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af PSXL

Jeg har fået x = 4. Hvordan har du udregnet det? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er4 ikke korrekt, og det kan du overbevise dig selv om ved at indsætte x=11 i den oprindelige ligning. man får da forskellige tal på venstre og højre side.

Isoler x på den ene side ved at trække 4x fra på hver side, og isoler konstanter på højre side ved at trække 3 fra på hver side. Så får man

7x -4x = 15 -3, eller

3x = 12


Svar #3
20. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Jeg har gjort følgende:

 

7x-4x+3-3 =3

4x-4+15-3=11

x=11

Er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er forkert, og det er umuligt at gennemskue, hvordan du kommer fra en linie til den næste, når du ikke selv forklarer det. Fremgangsmåden er forklaret i #2.


Svar #5
20. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 

Er rigtig glad for at du hjalp:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

For at løse en ligning skal man isolere med hensyn til de(n) ubekendte - i dette tilfælde er x den ubekendte.
Der gælder nogle grundregler for ligningsløsning: Kender du disse? Såfremt du ikke gør, må du i hvert fald lige sige til.
:-)
Her er udregningerne:

 7x +3 = 4x +15 ⇔

 7x-4x = 15-3 ⇔

      3x = 12 ⇔

(3x)/(3) = 12/3 ⇔

        x = 4

Ved at gøre prøve kan man se, om ens resultat er korrekt.
Således indsættes 4 på x's plads, dvs.

7·4+3 = 4·4+15 ⇔

 28+3 =16+15 ⇔

     31 = 31

Eftersom tallene er de samme på højre og venstre side, kan vi konkludere, at løsningen altså er korrekt.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.