Matematik

matematik

20. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Undersøg om punkterne A(8,13), B(21,34) og C(55,89) ligger på samme rette linje uden at aflæse på en graf!

Det her er min sidste opgave i min aflevering! Den er dog mere forvirrende O_o

Kan nogen godt hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2012 af nielsenHTX

lav først en funktion ud fra 2 af punkterne fx A og B og tjek så om f(55)=89? hvis det lighedstegn passer så ligger alle punkterne på den samme linje. 


Svar #2
20. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg har fundet hældningskoefficienten for A-B og B-C det ene gav 1,10 og det andet gav 1,61 så skrev jeg at det ikke er på samme linje :) Men er ikke sikker på om det er rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2012 af nielsenHTX

#2 det giver ikke så meget mening...

du skal lave en funktion, af typen f(x)=a*x+b, som opfylder at f(8)=13 (punktet A) og at f(21)=34 (punktet B)

kan gøres ved at løse 13=a*8+b og 34=a*21+b for a og b

når du har din funktion skal du undersøge om f(55)=89 hvis det lighedstegn holder så ligger punkterne A,B og C på samme linje 

(kan sige at de faktisk ligger på den samme linje)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3, #2

Svaret i #2 giver da udmærket mening. Hvis de tre punkter ligger på linie, vil linien gennem punkterne A og B have nøjagtigt samme hældningskoefficient som linien gennem punkterne B og C. Det faktum, at disse to linier har forskellige hældningskoefficienter, viser, at de tre punkter ikke ligger på samme rette linie.

Man kan også undersøge, om de to vektorer AB = (13;21) og BC = (34;55) er parallelle. Dette er ikke tilfældet, idet

ABBC^ ≠ 0


Svar #5
22. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Mange tak for jeres svare men min aflevering er afleveret.. Jeg skrev at de ikke var på samme linje da jeg var usikker :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

At du er usikker er ikke en begrundelse. Begrundelsen for, at punkterne ikke ligger på samme rette linie er givet i #2 og i #4.


Svar #7
22. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Ja men disse begrundelser kom efter jeg har afleveret den.. og i #2 var jeg ik sikker da der ik kom et svar


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.